Percheziții matinale în cauza penală privind finanțarea ilegală a Partidului „ȘOR”
Full Article 2 minutes read

Percheziții matinale în cauza penală privind finanțarea ilegală a Partidului „ȘOR”

Procurorii anticorupție au inițiat mai multe percheziții în dimineața de 2 septembrie. Sunt vizate persoane care figurează în cauza penală privind finanțarea ilegală a Partidului „ȘOR”. Informația a fost confirmată pentru NM de către Mariana Cherpec, reprezentanta Procuraturii Anticorupție.

„Confirmăm că azi PA efectuează percheziții în cauza penală privind finanțarea PP ȘOR. După terminarea acțiunilor de urmărire penală, vom reveni cu detalii”, a menționat Cherpec.

Amintim că, la ora 12:00, Partidul ȘOR a anunțat desfășurarea unui protest în fața Președinției.

Știre în curs de actualizare

Amintim că oamenii legii au inițiat în dimineața de 21 iulie percheziții într-un dosar penal pornit pe faptul finanțării ilegale a Partidului „ȘOR”. Potrivit procurorilor, s-a constatat că partidul ar fi acceptat conștient bani de proveniență dubioasă, din partea unei grupări criminale, care erau folosiți în interes de partid, precum onorarii pentru artiști, salarii pentru membri și organizarea de proteste. Partidul „ȘOR” a acuzat guvernarea că ar fi influențat Procuratura Generală să deschidă dosar penal pe faptul „finanțării ilegale” a formațiunii, acuzații respinde de PAS.

Ulterior, deputata Partidului „ȘOR” Marina Tauber a fost privată, la solicitarea procurorului general interimar, de imunitate parlamentară și reținută pentru 72 de ore în izolatorul CNA. Prin decizia magistraților, ea a fost plasată în arest preventiv, fiind acuzată de falsificarea raportului privind gestiunea financiară a partidului pentru semestrul I al anului 2022, în intenția de a ascunde volumul mijloacelor financiare acumulate și volumul mijloacelor utilizate. Potrivit cererii de ridicare a imunității, Tauber este acuzată, de asemenea, că ar fi acceptat cu bună știință finanțarea Partidului Politic „Șor” din partea unui grup criminal organizat.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.


If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: