border.gov.md

Permisele de conducere moldovenești, recunoscute în Turcia. Când va intra în vigoare inițiativa

Permisele de conducere moldovenești vor fi recunoscute în Turcia. Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi, 27 decembrie, semnarea acordului cu Ankara, privind convertirea și recunoașterea reciprocă a permiselor de conducere.

Titularul permisului de conducere emis de autoritatea uneia dinte părți, în cazul în care își stabilește reședința pe teritoriul celeilalte părţi, obține dreptul să-şi convertească permisul fără a susţine examene teoretice şi practice.

Acordul este prevăzut pentru o durată nelimitată şi va intra în vigoare la 60 de zile de la data ultimei notificări în scris, prin canale diplomatice, despre îndeplinirea procedurilor interne necesare.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Коллаж

Tragedii în Orhei și Florești: Doi frați și un copil de 12 ani s-au înecat într-o singură zi 

Trei persoane, dintre care doi copii, și-au pierdut viața în ultimele 24 de ore în bazinele acvatice din Republica Moldova, potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU).

Primul caz a fost înregistrat pe 21 iulie, în apropierea localității Trifănești, raionul Florești. Un băiat de 12 ani s-a înecat în râul Căinar, după ce a căzut în apă în timpul jocului. Corpul neînsuflețit al copilului a fost scos la mal de către localnici, înainte de intervenția serviciilor specializate. Circumstanțele exacte ale tragediei urmează să fie stabilite.

Un alt incident s-a produs în noaptea de 21 iulie, în satul Chiperceni, raionul Orhei, unde doi frați – unul de 20 de ani și altul de 12 ani – s-au înecat în timp ce pescuiau la un iaz din localitate. Dispariția lor a fost semnalată de un prieten, care a găsit pe mal lucrurile personale ale acestora. Salvatorii și scafandrii IGSU au intervenit la fața locului. În dimineața zilei de 22 iulie, a fost găsit corpul tânărului de 20 de ani. Căutările minorului dispărut continuă.

IGSU îndeamnă oamenii să meargă la scăldat doar în locuri amenajate și supravegheate da salvamari. Totodată, amatorii de pescuit sunt rugați să aleagă locuri autorizate și sigure, departe de curenți puternici, diguri sau baraje. Părinții sunt rugați să acorde o atenție sporită copiilor și să nu îi lase nesupravegheați în apropierea apelor.

Conform datelor IGSU, de la începutul anului 2025, 34 de persoane, dintre care 6 minori, și-au pierdut viața în bazinele acvatice din țară.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: