„Perseverența Platformei DA dă roade”. Cererea de recuzare a judecătoarei Ecaterina Palanciuc, admisă
Full Article 2 minutes read

„Perseverența Platformei DA dă roade”. Cererea de recuzare a judecătoarei Ecaterina Palanciuc, admisă

Cererea de recuzare a judecătoarei Ecaterina Palanciuc, depusă de Platforma Demnitate și Adevăr (DA), a fost admisă. Un anunț în acest sens a fost făcut de Andrei Năstase.

„Perseverența Platformei Demnitate și Adevăr în această speță dă roade. Noi am insistat pe excluderea din completul de judecători a magistratului care a decis invalidarea alegerilor din 2018. Pe parcursul a două săptămâni s-au respins cererile noastre de recuzare de către același complet. Iată că astăzi, un alt complet de judecători a examinat o cerere de recuzare în care am invocat acest aspect al arbitrariului în actul de justiție făcut de doamna Palanciuc. Sunt sigur că acest argument, pe lângă celelalte au fost luate în calcul”, a spus Andrei Năstase într-un live pe Facebook.

Precizăm că astăzi, 14 iunie, magistrații de la Curtea de Apel Chișinău urmează să examineze contestațiile împotriva deciziei Comisiei Electorale Centrale (CEC) privind numărul secțiilor de vot din străinătate, după ce ședința din 12 iunie a fost amânată din cauza unei noi cereri de recuzare.

Amintim că CEC a decis deschiderea a 146 de secții de vot în afara țării, număr considerat insuficient de către reclamanți – Blocul electoral „Renato Usatîi”, Platforma Demnitate și Adevăr, Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), Partidul Unității Naționale și Alianța pentru Unirea Românilor. Acum două zile, reprezentanții partidelor menționate au organizat și un protest în fața Curții de Apel.

Anterior, cererea de recuzare a judecătorului Anatolie Minciuna, depusă de Renato Usatîi, a fost respinsă. La fel, a fost respinsă cererea de recuzare depusă de Platforma DA și PAS.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: