Platforma DA și PAS solicită recuzarea a doi judecători care urmează să examineze contestația față de decizia CEC (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

Platforma DA și PAS solicită recuzarea a doi judecători care urmează să examineze contestația față de decizia CEC (VIDEO)

Liderul Platformei Demnitate și Adevăr (DA) Andrei Năstase a solicitat recuzarea judecătorilor Ion Muruianu și Ecaterina Palanciuc, care ar urma să examineze contestațiile depuse de mai mulți concurenți electorali față de decizia Comisiei Electorale Centrale (CEC) privind numărul secțiilor de votare din diaspora. Cererea a fost depusă pe 10 iunie, în cadrul ședinței magistraților Curții de Apel Chișinău. Inițiativa a fost susținută și de reprezentanții Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS).

Andrei Năstase a declarat că Ion Muruianu nu corespunde pincipiului de integritate. La rândul său, judecătorul vizat a menționat că aceste argumente vor trebui expuse în fața colegiului care va examina solicitarea. De asemenea, Năstase a cerut recocarea judecătoarei Ecaterina Palanciuc (aceasta a făcut parte din completul de judecată de la Curtea de Apel Chișinău care a menținut hotărârea primei instanței, prin care alegerile locale din Chișinău, câștigate de Andrei Năstase în fața lui Ion Ceban, au fost declarate nevalide).

Și reprezentanta PAS a depus o cerere privind recuzarea celor doi magistrați.

Muruianu a declarat că va cere recuzarea sa. Cererile de recuzare și auto-recuzare urmează să fie examinate de un alt colegiu de judecători.

***

Anterior, Renato Usatîi a solicitat recuzarea judecătorului Anatolie Minciuna, pe motiv că acesta a făcut parte din completul de judecată care a decis excluderea Partidului „Patria”, al cărui cap de listă era Renato Usatîi”, din cursa pentru alegerile parlamentare din noiembrie 2014. (CEDO a ajuns la concluzia că formațiunea a fost scoasă ilegal din cursa electorală). Magistrații au respins, însă, solicitarea.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: