lei moldovenești
Максим Андреев, NewsMaker

Persoanele care au avut de suferit de pe urma catastrofei de la Cernobîl vor beneficia de o compensație bănească, în schimbul biletelor de tratament balneosanatorial

Persoanele care au avut de suferit de pe urma catastrofei de la Cernobîl vor beneficia de compensaţie bănească, în schimbul biletelor de tratament balneosanatorial. Parlamentul a aprobat în lectură finală, modificarea Legii privind protecţia socială a cetăţenilor care au avut de suferit de pe urma catastrofei de la Cernobîl.

Proiectul  prevede acordarea dreptului la compensaţie bănească, în schimbul biletelor de tratament balneosanatorial, persoanelor care au avut de suferit de pe urma catastrofei de la Cernobîl, copiilor acestora, precum şi colaboratorilor subdiviziunilor de risc deosebit, care s-au îmbolnăvit de boală actinică sau au devenit persoane cu dizabilităţi și nu-și pot realiza dreptul la tratament balneosanatorial gratuit din cauza contraindicațiilor medicale.

Potrivit autorilor, modificările vor permite persoanelor, care nu au posibilitate de a se întrema la o instituție balneosanatorială din cauza contraindicațiilor medicale, de a utiliza compensația bănească pentru tratament conform necesităților individuale.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Imagine simbol

Provocări la primul summit UE-Moldova? Poliția confirmă alerta falsă cu bombă la Aeroport: „Am anticipat”

O alertă cu bombă a fost semnalată la Aeroportul Internațional Chișinău, în ajunul sosirii oficialilor europeni în Republica Moldova. Potrivit Inspectoratului General al Poliției, apelul a fost făcut telefonic, dar în urma verificărilor s-a constatat că a fost vorba despre o alertă falsă.

„Toate serviciile cu atribuții în domeniul siguranței au anticipat astfel de scenarii, fiind întreprinse acțiuni preventive de siguranță. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că alerta a fost falsă”, a precizat ofițera de presă din cadrul Inspectoratului General al Poliției, Cristina Talpă, pentru NewsMaker.

Astăzi, 4 iulie, la Reședința de Stat din Chișinău are loc primul summit bilateral dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană. Evenimentul este găzduit de președinta Maia Sandu, alături de președintele Parlamentului, Igor Grosu, și prim-ministrul Dorin Recean.

Uniunea Europeană este reprezentată de președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și de președintele Consiliului European, António Costa.

Agenda summitului include subiecte-cheie precum procesul de aderare a Moldovei la UE, aprofundarea cooperării economice, extinderea rețelelor de infrastructură, tranziția energetică, digitalizarea și dezvoltarea regională. Un punct central al discuțiilor îl constituie prezentarea și avansarea Planului de Creștere pentru Moldova.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!
Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: