Persoanele care intră în Moldova ar putea să nu mai fie obligate să se afle în autoizolare timp de 14 zile
Full Article 1 minutes read

Persoanele care intră în Moldova ar putea să nu mai fie obligate să se afle în autoizolare timp de 14 zile

Regimul de autoizolare pentru cetățenii care intră pe teritoriul Republicii Moldova ar putea fi revizuit. Specialiștii în sănătate publică analizează diferite opțiuni, inclusiv posibilitatea de a renunța la obligația autoizolării dacă este prezentat testul negativ la COVID-19. Declarația a fost făcută de către ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, în cadrul conferinței din 17 august.

Potrivit ministrului Sănătății, specialiștii examinează și aspectul cu privire la intrarea cetățenilor străini pe teritoriul Republicii Moldova în condițiile unei eventuale dețineri de test negativ la COVID-19, dar cu respectarea în acest caz și a unui principiu de reciprocitate între state, coordonat cu Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene.

După ce specialiștii vor avea o viziune, propunerile vor fi discutate pe platforma Comisei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică, care va lua o decizie în acest sens.

În prezent, persoanele care intră în Republica Moldova sunt obligate să semneze o declarație pe propria răspundere că își asumă să respecte regimul obligatoriu de autoizolare timp de 14 zile.

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: