Persoanele care nu dețin polița de asigurare medicală nu vor putea beneficia de ajutor de șomaj în valoare de 2775 de lei 
Full Article 2 minutes read

Persoanele care nu dețin polița de asigurare medicală nu vor putea beneficia de ajutor de șomaj în valoare de 2775 de lei 

Persoanele care nu dețin polița de asigurare medicală nu vor putea beneficia de ajutor de șomaj în valoare de 2775 de lei . Anunțul a fost făcut de către premierul Ion Chicu în cadrul unei conferințe de presă, astăzi, 4 aprilie. Mai mult, Chicu a anunțat că „nimeni nu a anulat obligativitatea posesie poliței medicale”, iar persoanele care revin de peste hotare vor fi obligate să o cumpere în decursul a 72 de ore. 

„Văd că unii actori politici s-au grăbit să-și atribuie meritele pentru pseudo scutirea cetățenilor de a procura poliță. Ca de-obicei, este un fals. Toți cetățenii Republicii Moldova, indiferent de stare de urgență, sunt obligați să procure polița de asigurări medicale până la 31 martie. Nimeni nu a anulat obligativitatea posesie poliței medicale”, a declarat Chicu.

„Esența deciziei de ieri a Comisiei Situații Excepționale este că persoanele respective vor fi admise la bordul avionului, dar la intrare în țară vor fi obligate să procure polița de asigurare cel târziu în 72 de ore. În acest sens, completează o declarație pe propria răspundere”, a precizat premierul.

Mai mult, „cetățenii Republicii Moldova, indiferent că intră în țară sau se află în țară și nu posedă polița de asigurare medicală, nu vor putea beneficia de acel ajutor de șomaj în valoare de 2775 de lei până ce nu procură polița de asigurare”, a specificat Chicu. Totodată, acesta a informat că în cazul în care cetățenii „se adresează la instituțiile medicale cu alte boli, decât coronavirusul, vor trebui să achite conform prețului de piață. Deci nu vor beneficia de asistență medicală gratuită din partea statului”.

Precizăm că astăzi, 4 aprilie, lidera PAS, Maia Sandu a declarat că își va retrage sesizarea depusă la Curtea de Apel Chișinău în privința deciziei adoptate de Comisia pentru Situații Excepționale, care prevede că moldovenii din diasporă trebuie să procure poliță de asigurare atunci când revin acasă.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: