Peste 700 de gospodării din Moldova au fost deconectate de la gaz din cauza datoriilor 
Full Article 50 second read

Peste 700 de gospodării din Moldova au fost deconectate de la gaz din cauza datoriilor 

SA „Moldovagaz” anunță că a fost sistată furnizarea gazelor naturale către 708 locuri de consum. Compania argumentează că deconectarea a avut loc pentru neachitarea datoriei în mărime de 4,083 milioane lei.

Pe 10 august curent, compania Moldovagaz a anunțat consumatorii casnici despre reluarea deconectării de la rețea pentru consumatorii care nu și-au onorat obligațiile din termenul indicat în factura de plată.

În context, compania a menționat că în perioada 1-8 august a fost sistată furnizarea gazelor naturale către 708 locuri de consum. Suma totală a datoriei, anunță Moldovagaz, este în mărime de 4,083 milioane lei. Banii au fost acumulați pentru gazele naturale consumate în perioadele precedente.

Moldovagaz spune că reconectarea instalațiilor de gaze naturale va fi efectuată după achitarea integrală a plății datorate și a tarifului pentru reconectare. La fel, consumatorul final respectiv va achita plata preventivă pentru consumul gazelor naturale până la 12 luni.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: