Peste 700 de persoane au lansat focuri de artificii de Revelion, deși s-a interzis comercializarea și utilizarea lor. Ce pedeapsă riscă
Full Article 2 minutes read

Peste 700 de persoane au lansat focuri de artificii de Revelion, deși s-a interzis comercializarea și utilizarea lor. Ce pedeapsă riscă

Poliția Republicii Moldova anunță că în ultimele zile au fost înregistrate 37 de cazuri de comercializare a articolelor pirotehnice. Totodată, au fost inițiate peste 700 de proceduri contravenționale pentru utilizarea articolelor pirotehnice și tulburarea liniștii publice.

Dintre cele 37 de cazuri de comercializare a articolelor pirotehnice – 30 de cazuri la persoane fizice și șapte cazuri în magazine specializate.

„Au fost ridicate peste 537 de articole pirotehnice de categorii diferite și au fost inițiate peste 700 de proceduri contravenționale pentru utilizarea articolelor pirotehnice și tulburarea liniștii publice”, se arată în comunicatul poliției.

De asemenea, poliția a atenționat anterior agenții economici specializați în comercializarea articolelor pirotehnice, dar și persoanele care doresc să cumpere articole pirotehnice că, conform dispoziției Comisiei Situații Excepționale (CSE), în perioada stării de urgență este interzisă comercializarea și utilizarea acestora pe teritoriul țării.

Cei care vor lansa focuri de artificii, în această perioadă, riscă amendă de până la 3.000 de lei, iar agenții economici care le vor pune în vânzare – până la 5.000 de lei.

Totodată, circa 2000 de polițiști din întreaga țară s-au aflat la datorie în noaptea dintre ani, pentru asigurarea măsurilor de ordine publică și a intervențiilor în caz de urgență.

În ultimele 24 de ore, la numărul unic de urgență 112 Poliția a fost sesizată prin 786 de apeluri.

Polițiștii de patrulare au înregistrat peste 800 de încălcări ale Regulamentului Circulației Rutiere. 8 conducători auto au fost depistați în stare avansată de ebrietate la volan, cel mai mare grad a fost de 1,50 mg/l vapori de alcool în aerul expirat, iar 300 au depășit limita de viteză.

Au fost înregistrate 8 accidente rutiere fără decese, dar cu 9 persoane traumatizate.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: