Petiția împotriva învățământului online, transmisă guvernului. Câți părinți au semnat inițiativa?
Full Article 2 minutes read

Petiția împotriva învățământului online, transmisă guvernului. Câți părinți au semnat inițiativa?

Petiția inițiată de Asociația „Părinți Solidari”, împotriva învățământului la distanță, a fost semnată de 8 mii de persoane. În seara de 2 martie, autorii inițiativei au anunțat că au expediat petiția către guvern, dar și avocatului copilului, Maia Bănărescu.

„Așteptăm reacția autorităților și sperăm că Hotărârea Comisiei Naţionale Extraordinare de Sănătate Publică nr. 47 din 26 februarie 2021 va fi revizuită”, au menționat reprezentanții asocieției pe pagina de Facebook a acesteia.

ℹPetiția NU ÎNVĂȚĂMÎNTULUI LA DISTANȚĂ, semnată de peste 8000 persoane, a fost expediată către Guvernul Republicii…

Publicată de Părinți Solidari pe Marţi, 2 martie 2021

Potrivit autorilor petiției, în anul pandemiei, autoritățile nu au făcut nimic pentru a asigura un proces de învățare la distanță de înaltă calitate și accesibil.

„Elevii nu au fost asigurați cu echipamente, care le permit accesul calitativ la învățămîntul online, aceste cheltuieli fiind considerabile sau chiar imposibile pentru un număr mare de familii”, se arată în petiție.

Reprezentanții inițiativei au cerut anularea deciziei Comisiei Naţionale Extraordinare de Sănătate Publică și continuarea procesului educațional în clase.

„Puteți trece la învățarea la distanță numai dacă tuturor elevilor și profesorilor li se oferă echipamente necesare. Învățarea online fără condițiile necesare este o imitație a procesului educațional ”, au remarcat autorii petiției.

***

Amintim că toți elevii și studenții vor învăța online în perioada 1-15 martie. Decizia a fost anunțată de Comisia națională extraordinară de sănătate publică, pe 26 februarie, din cauza numărului mare de infectări cu COVID-19.

Pe 1 martie, avocatul Iulian Rusanovschi a anunțat că a contestat în instanța de judecată hotărârea CNESP, privind educația online. Acesta a argumentat că statul nu a asigurat fiecare elev cu dispozitiv electronic conectat la internet.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: