Petro Poroșenko este acuzat de trădare de patrie și finanțarea unor organizații teroriste
Full Article 2 minutes read

Petro Poroșenko este acuzat de trădare de patrie și finanțarea unor organizații teroriste

Ex-președintele Ucrainei Petro Poroșenko este suspectat de trădare de patrie, finanțarea terorismului și complicitate în activitatea unor organizații teroriste, informează Hromadske.ua pe 20 decembrie.

Potrivit presei din Ucraina, Poroșenko a fost informat despre acuzații prin poștă, întrucât nu se află în țară. Ex-secretarul Serviciului de Apărare și Securitate al Ucrainei Alexandr Turcinov a dat asigurări că, după câteva întâlniri oficiale și un scurt concediu, Poroșenko se va întoarce la Kiev.

Poroșenko este cercetat penal pe trei capete de acuzare: trădare de patrie, finanțarea terorismului și complicitate în activitatea unei organizații teroriste. Mai exact, este vorba despre o schemă de livrare a cărbunelui din regiunile temporar ocupate din estul Ucrainei, în valoare de 1,5 miliarde de grivne  (peste 48,6 mln de euro). De asemenea, fostul președinte este acuzat de relații cu organizații teroriste din Lugansk și Donețk.

Acesta ar fi contribuit la activitatea acestor organizații, acționând în complicitate cu mai multe persoane, inclusiv cu reprezentanți de vârf de la Kremlin și la cumpărarea cărbunelui din teritoriile ocupate cu resurse din bugetul de stat. Potrivit anchetei, aceste acțiuni au făcut ca Ucraina să fie dependentă din punct de vedere energetic de insurgenții din Donbas.

Pe 17 decembrie, oamenii legii au încercat să îi înmâneze lui Poroșenko citația, însă acesta i-a ignorat, a urcat în mașină și a plecat.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: