Piața Centrală ar putea fi închisă. Chicu a dispus pregătirea unui proiect de decizie în acest sens
Full Article 2 minutes read

Piața Centrală ar putea fi închisă. Chicu a dispus pregătirea unui proiect de decizie în acest sens

Premierul Ion Chicu a dispus pregătirea proiectului de decizie pentru închiderea Pieței Centrale. Despre acest lucru, Chicu a anunțat la începutul ședinței guvernului, astăzi, 3 iunie.

„După ridicarea stării de urgență, mai multe restricții au fost scoase. Ca efect, avem o creștere a numărului de cazuri. Din păcate, marea majoritate a cetățenilor nu respectă regulile sanitar-epidemiologice”, a declarat Chicu.

„La Piața Centrală parcă nici nu a fost pandemie. Toți cumpără cănuțe și străchinuțe pentru Blajini. Pregătiți proiectul de decizie de închidere a Pieței Centrale. Vom examina acest proiect la următoarea ședință. Dacă în următoarele trei zile nu se vor asigura regulile, vom adopta decizia de închidere. Sistemul medical nu mai rezistă”, a mai spus Chicu.

Totodată, într-o postare pe Facebook, premierul a scris că „dacă Administrația Pieței Centrale din Chișinău nu este în stare să asigure respectarea regulilor sanitar-epidemiologice, la ședința următoare a Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică voi propune închiderea acestui focar de infecție”.

Amintim că Comisia Naţională Extraordinară de Sănătate Publică a permis deschiderea piețelor din Chișinău și Bălți începând cu data 1 iunie. Administrația trebuie să asigure ieșiri și intrări separate pentru vizitatori și cumpărători. Angajații/comercianții vor fi obligați să fie asigurați cu echipament de protecție. Locurile de comerț din piețe vor fi organizate cu respectarea distanței de 2 metri între ele.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: