Platforma DA a aprobat lista electorală pentru parlamentare. Cine este „persoana notorie din diaspora” inclusă printre candidați? (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

Platforma DA a aprobat lista electorală pentru parlamentare. Cine este „persoana notorie din diaspora” inclusă printre candidați? (VIDEO)

Pe 23 mai a avut loc ședința Consiliului Politic Național al Platformei Demnitate și Adevăr (DA). În cadrul întrunirii, a fost aprobată lista electorală a formațiunii pentru alegerile anticipate din 11 iulie 2021. 

„Principiile în baza cărora au fost aleși candidații Platformei DA pentru a o reprezenta în viitorul Parlament au fost mereu aceleași: meritocrația, profesionalismul, integritatea, implicarea în lupta împotriva corupției și capacitatea de a munci în beneficiul oamenilor, pentru o țară în care să vrei să trăiești.  Platforma DA a manifestat o atitudine extrem de serioasă în cadrul acestui proces și nu s-a grăbit să prezinte lista electorală înainte de a o fi discutat la toate nivelele și oferind timp suficient tuturor membrilor formațiunii să se expună pe marginea ofertei electorale a Platformei DA”, se arată în declarația partidului pentru presă

Listele electorale urmează a fi depuse la CEC în așa fel încât Platforma DA să poată demara campania electorală. Reprezentanții instituției nu au dezvăluit numele persoanelor propuse pentru funcția de deputat.

Totuși, pe 21 mai, în cadrul emisiunii „Întreabă Ghețu” de la TV8, deputata Platformei DA Inga Grigoriu a declarat că, pe lista formațiunii, va fi inclus numele „unei persoane notorii din diaspora”.

„Avem persoane care reprezintă echipa noastră, munca noastră, lupta noastră și calitatea noastră. Această persoană este jumătate de timp în diaspora, jumătate în Republica Moldova, este conectată, înțelege foarte bine cum se trăiește acolo. Pot să vă dau doar un indiciu – a vorbit în fața mai multor oameni. S-a adresat în engleză către ambasadori, reprezentanții, partenerii Republicii Moldova despre problemele agricultorilor. S-a adresat domnului Michalko în limba engleză”, a spus Grigoriu.

Amintim că, 22 decembrie, 2020, în cadrul unui protest în Piața Marii Adunări Naționale de la Chișinău, un agricultor i s-a adresat în engleză șefului Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, Peter Michalko. Este vorba despre Andrei Dânga, originar din Ștefan-Vodă, care este stabilit în Marea Britanie de 18 ani. Banii acumulați în străinătate i-a investit acasă, în agricultură. Acesta este și consilier raional la Ștefan-Vodă din partea Platformei DA.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: