Platforma DA amână desfășurarea Congresului, în cadrul căruia urma să fie ales noul lider al partidului
Full Article 3 minutes read

Platforma DA amână desfășurarea Congresului, în cadrul căruia urma să fie ales noul lider al partidului

Platforma Demnitate și Adevăr (DA) a decis să amâne desfășurarea celui de-al treilea Congres al partidului, în cadrul căruia urma să fie ales liderul formațiunii, să fie adoptate modificări la statut și la programul politic. Anunțul a fost făcut pe 23 februarie. Reprezentanții Platformei menționează că au luat această hotărâre din cauza pandemiei de COVID-19 și a restricțiilor impuse pentru organizarea manifestațiilor de amploare.

Congresul Platformei DA urma să fie organizat la sfârșitul lunii februarie. Anterior, Platforma DA a reușit să desfășoare conferințele organizațiilor locale și teritoriale, care și-au reales organele de conducere și au desemnat delegații la Congres. Forul Suprem al Partidului urmează să realeagă organele de conducere, să adopte modificări la statut și programul politic.

Reprezentanții formațiunii au anunțat pe 23 februarie că vor amâna desfășurarea Congresului până când situația pandemică și legislația vor permite acest lucru. Într-un răspuns oferit deputatului Platformei DA Ion Terguță, directorul interimar al Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, Vasile Guștiuc, amintește că întrunirile în masă, cu caracter unic, pot fi organizate cu participarea unui număr mai mic de 50 de persoane, cu respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii coronavirusului.

Platforma Demnitate și Adevăr anunță că urmare răspunsului Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (scrisoarea…

Publicată de Platforma DA pe Marţi, 23 februarie 2021

 

Săptămâna trecută, în cadrul emisiunii „Secretele puterii” de la Jurnal TV, jurnalistul Alexandru Cozer i-a reproșat liderului Platformei DA Andrei Năstase faptul că, într-o fotografie realizată la o conferință sectorială din Chișinău, apar un număr mare de participanți fără să poarte măști de protecție.

În replică, Năstase a explicat că participanții și-au scos măștile doar pentru a face o fotografie, iar toate măsurile de prevenire a infectării cu COVID-19 au fost respectate. Fratele politicianului, deputatul Platformei DA Vasile Năstase, i-a reproșat jurnalistului că ar fi „înrolat în tabăra celor care lovesc fără scrupule în Platforma DA”.

Alexandru Cozer, rusine!
Am participat la toate conferințele sectoriale din Chișinău, împreună cu Andrei. Toate acestea…

Publicată de Vasile Nastase pe Miercuri, 17 februarie 2021

În cadrul Congresului Platformei DA urma să fie ales și noul lider al formațiunii. Andrei Năstase, actualul președinte, a anunțat că va candida pentru un nou mandat. În același timp, membrii Consiliului organizației teritoriale Bălți din cadrul partidului au înaintat-o la funcția de președinte al Platformei DA pe deputata Arina Spătaru. Contactată de NM, parlamentara a declarat că este onorată de această propunere.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: