Platforma DA cere audierea, de urgență, a ministrului Agriculturii în plenul parlamentului
Full Article 2 minutes read

Platforma DA cere audierea, de urgență, a ministrului Agriculturii în plenul parlamentului

Vicepreședintele Partidului Politic Platforma Demnitate și Adevăr, deputatul Alexandr Slusari, a înaintat un demers prin care solicită convocarea de urgență a ședinței parlamentului pentru audierea ministrului Agriculturii, dezvoltării regionale și mediului, Ion Perju. Potrivit parlamentarului, ministrul ar trebui să prezinte un plan anticriză pentru depășirea situației generate de calamitățile naturale.

„În marea majoritate a raioanelor, situația fermierilor este critică. Cu părere de rău, precipitațiile abundente și neuniforme în ultimele zile nu au influențat semnificativ starea culturilor de toamnă. În asemenea condiții, zeci de mii de fermieri riscă să falimenteze, în pericol major fiind securitatea alimentării a țării care va deveni și mai dependentă de importul produselor agroalimentare. Evident aceasta va genera implicit o creștere semnificativă a balanței negative de plăți”, se spune în demers.

Ieri conducerea Platformei DA a avut o conferință video cu peste 50 de fermieri. Am discutat minuțios problema…

Geplaatst door Alexandr Slusari op Maandag 4 mei 2020

Ministrul ar urma să prezinte informația privind starea terenurilor și plantațiilor multianuale. De asemenea, urmează să fie dezbătută necesitatea suspendării exportului de grâu.

Liderul Platformei DA, Andrei Năstase, a susținut duminică o conferință video cu peste 50 de fermieri pe problema calamităților naturale. Politicianul a menționat că, de la Bălți până la sud agricultorii recultivă câmpurile cu grâu sau, în cel mai bun caz, așteaptă o recoltă suficientă exclusiv pentru a acoperi plata pe arendă.

Precizăm că, în cadrul briefingului din 4 mai, premierul Ion Chicu a dat asigurări că Republica Moldova dispune de suficiente rezerve de grâu, iar securitatea alimentară a țării nu este în pericol, în pofida secetei din acest an. Mai mult, șeful executivului a menționat că informațiile despre rezerva de grâu a statului este confidențială, iar politicienii care divulgă astfel de date ar trebuie să fie trași la răspundere.

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: