Platforma DA denunță la Procuratură primarul de la Pelinia și retrage sprijinul politic pentru acesta
Full Article 2 minutes read

Platforma DA denunță la Procuratură primarul de la Pelinia și retrage sprijinul politic pentru acesta

Reprezentanții Partidului Platforma Demnitate și Adevăr (DA) retrag sprijinul politic pentru Titus Sărăteanu, primarul localității Pelinia, raionul Drochia și cer Procuraturii Generale (PG) investigarea sub aspectul coruperii active și pasive a primarului de către partidul ȘOR.

„Platforma DA își retrage orice sprijin politic pentru Titus Sărăteanu, primarul localității Pelenia, ales pe lista blocului ACUM. Platforma DA atenționează că fenomenul coruperii politice a atins cote inimaginabile, care deformează consiliile locale și modelează viitoarele scrutine prin acțiuni, dincolo de limita legii, ale unor partide finanțate din surse obscure”, se arată într-o notă informativă emisă de reprezentanții Platformei DA, pe pagina lor de Facebook, pe 18 martie.

Potrivit Platformei, fenomenul coruperii politice a afectat întreg spectrul politic.

„De la Parlament, consiliile raionale și locale, primari până la alegători de rând. Republica Moldova are nevoie de urgență de o soluție radicală pentru a dezrădăcina acest fenomen periculos”, au mai menționat cei din Platforma DA.

Amintim că acum două zile, primarul satului Pelinia, raionul Drochia, Titus Sărăteanu ales pe listele Blocului electoral ACUM ( DA și PAS ) a aderat la Partidul Politic ȘOR. Menționăm că Sărăteanu a ajuns primar al localității în urma alegerilor locale din 2019.

Satul Pelinia din raionul Drochia este cel mai mare sat din nordul Republicii Moldova cu o populație de peste 7 000 de locuitori.

NM a încercat să obțină o reacție din partea primarului Titus Sărăteanu însă deocamdată acesta nu ne-a răspuns la mesaj.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: