Platforma DA îl propune pe Andrei Năstase la funcția de prim-ministru
Full Article 2 minutes read

Platforma DA îl propune pe Andrei Năstase la funcția de prim-ministru

Platforma Demnitate și Adevăr (DA) a anunțat că este pregătită că își asume guvernarea. În cadrul unei conferințe de presă, din 10 februarie, deputatul Alexandru Slusari a precizat că formațiunea propune candidatura lui Andrei Nastase la funcția de premier al țării.

Vicepreședintele Platformei DA a menționat că, în prezent, totul depinde de decizia Maiei Sandu. Acesta a precizat că formațiunea vrea să evite o criză constituțională. Acesta a amintit că Platforma DA și PAS au făcut parte, în trecut, din același bloc politic.

„Am avut discuții cu Maia Sandu, cu alții nu am avut. Am analizat pe larg situația și am prevenit-o că se pregătește alianța „krolicilor” (iepurilor) Dodon-Șor. Ceea ce vorbim acum public a fost vocificerat ieri, că pledăm pentru un guvern minoritar, după modelul celui din 2019 și în propunem Maiei Sandu. Eu cred că vorbim de ore, nici nu de zile, când putem interveni. În caz contrar, ne vom pomeni într-un blocaj constituțional”, a precizat Slusari.

***

Amintim că, încă în luna iunie, Platforma DA a anunțat că este pregătită să-și asume guvernarea. Atunci, liderul Platformei DA a precizat că sunt cel puțin trei candidaturi la funcția de premier. Alexandr Slusari a confirmat că este vorba despre el, deputatul Igor Munteanu și președintele formațiunii, Andrei Năstase.

În cadrul ședinței de astăzi a parlamentului, în timp ce premierul desemnat Natalia Gavrilița răspundea la întrebările deputaților, o parte a fracțiunii PSRM, împreună cu liderul formațiunii Igor Dodon, au participat la un brefing de presă.

Dodon a anunțat că socialiștii nu vor vota pentru Natalia Gavriliță, însă o propun de Mariana Durleșteanu la funcția de premier. Aceștia au chemat celelalte fracțiuni să semneze în susținerea acestuia candidat.

Platforma „Pentru Moldova” a anunțat deja că va susține candidatura Marianei Durleșteanu la funcția de premier al țării. Conform surselor NM, pentru Durleșteanu sunt gata să voteze cel puțin 55 de deputați.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: