Platforma DA propune crearea unei Comisii parlamentare care să ancheteze presupusele acte de corupție ale președintelui Igor Dodon
Full Article 2 minutes read

Platforma DA propune crearea unei Comisii parlamentare care să ancheteze presupusele acte de corupție ale președintelui Igor Dodon

Platforma Demnitate și Adevăr a propus crearea în cadrul legislativului o Comisie de anchetă privind actele de corupție și îmbogățirea ilicită a președintelui Igor Dodon. Anunțul a fost făcut de vicepreședintele formațiunii, Alexandr Slusari, în dimineața zilei de 21 mai. Reprezentanții Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) au declarat că vor susține inițiativa.

„Reacția formațiunii noastre la ultimul video despre „președintele-kuliok” probabil că ați văzut-o. De aceea, este timpul ca I. Dodon, după 3,5 ani de activitate „glorioasă” să fie sancționat. Probabil acest video a fost ultima picătură. Noi cunoaștem și am văzut multe alte lucruri despre acest personaj. Cu părere de rău, el în această perioadă a discreditat instituția prezidențială, deși legea și Constituția spune clar că președintele trebuie să aibă reputație ireproșabilă”, a argumentat Slusari.

Alexandru Slusari a precizat că fracțiunea Platforma DA a decis în unanimitate, în premieră, să pornească sancționarea președintelui și că acesta este doar primul pas în acest sens.

„Propunem crearea Comisiei de anchetă privind actele de corupție și îmbogățirea ilicită a președintelui Igor Dodon. Proiectul hotărârii va fi depus azi, după conferința de presă. Vom insista ca această Comisie să fie condusă de reprezentantul Platformei DA. Poate săptămâna viitoare vom avea deja 51 de semnături sau majoritatea semnăturilor celor prezenți în sală. Este doar un prim-pas. Examinăm procedura juridică și facem niște consultări”, a precizat Slusari.

Alexandru Slusari a precizat că această Comisie urmează să investigheze și averea lui Igor Dodon, în raport cu veniturile sale.

„Sunt circumstanțe rezonabile să bănuim că Igor Dodon a încălcat Constituția și este implicat în acțiuni și mai grave, care atentează la principiile statului de drept”, a completat deputatul Platformei DA, Dinu Plîngău.

„Această comisie crează un precedent în istoria legislativă a Republicii Moldova, pentru că nu au mai existat șefi de stat care să fie examinați sub aspectul integrității”, a precizat deputatul Platformei DA, Igor Munteanu.

Tot astăzi președintele Platformei DA, Andrei Năstase, a transmis un denunț la Procuratura Generală, în care cere anchetarea lui Vladimir Plahotniuc și Igor Dodon, în baza secvenței video publicate de Iurie Reniță.

Amintim că șeful statului a declarat că imaginile respective sunt trucate.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: