Andrei Năstase a adresat un denunț la Procuratura Generală. Cere tragerea la răspundere a lui Dodon și Plahotniuc
Full Article 2 minutes read

Andrei Năstase a adresat un denunț la Procuratura Generală. Cere tragerea la răspundere a lui Dodon și Plahotniuc

Președintele Platformei Demnitate și Adevăr (DA) Andrei Năstase a adresat un denunț la Procuratura Generală, în care solicită anchetarea penală și tragerea la răspundere a lui Igor Dodon și Vladimir Plahotniuc. Drept temei a servit înregistrarea video publicată la începutul săptămânii de către deputatul Iurie Reniță, se arată în documentul publicat pe 21 mai de Andrei Năstase.

„Vlaidmir Plahotniuc, alias Novak, alias Ulinici, i-a transmis lui Igor Dodon o sacoșă neagră în care se observă cu certitudine că se află ceva ce vizual se aseamănă cu un anume volum de bancnote, acțiune ce ar fi trebuit să îl determine pe președinte la o anumită conduită. Potrivit aceleiași înregistrări, I. Dodon a rugat ca această sacoșă și conținutul ei să fie transmisă a doua zi dimineața de către Costea lui Cornel, personaje emblematice din anturajul celor doi, deoarece intenționează să achite salariile cuiva”, a argumentat Andrei Năstase în documentul adresat procurorului general.

„Consider că aceste acțiuni constituie componența infracțiunilor de corupție și/sau finanțare ilegală, ce necesită a fi investigate minuțios”, a mai precizat Năstase.

Facem ceea ce spunem! Am adresat Procurorului General denunțul în care solicit anchetarea penală a cazului Igor Dodon…

Gepostet von Andrei Nastase am Mittwoch, 20. Mai 2020

Amintim că, pe 18 mai, deputatul Platformei DA, Iurie Reniță a publicat noi imagini în care apare Igor Dodon, Vladimir Plahotniuc și Serghei Iaralov.

Igor Dodon a declarat că imaginile sunt trucate și l-a acuzat pe Iurie Reniță că este „un instrument politic și de manipulare” în mâinile lui Vladimir Plahotniuc.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: