Platforma „Pentru Moldova” și Partidul „ȘOR” vor susține demersul guvernului privind instituirea stării de urgență
Full Article 2 minutes read

Platforma „Pentru Moldova” și Partidul „ȘOR” vor susține demersul guvernului privind instituirea stării de urgență

Platforma „Pentru Moldova” și Partidul „ȘOR” intenționează să susțină demersul guvernului privind instituirea stării de urgență.

„Credem că, în condițiile actuale, statul este obligat să ia măsuri mai ferme pentru a lupta cu pandemia. Desigur, starea de urgență nu va soluționa automat problema, dar, cel puțin, va împiedica instaurarea unui haos total și va preveni răspândirea necontrolată a bolii. De fapt, vorbim despre o măsură preventivă importantă, iar dacă nu vom recurge la ea, vom fi complici la crimă împotriva poporului și împotriva lucrătorilor medicali, care luptă în fiecare zi pentru viețile oamenilor”, se anunță într-un comunicat al Platformei „Pentru Moldova”.

„Trebuie remarcat faptul că în acest caz nu vorbim despre un blocaj complet, care poate fi fatal pentru economia firavă a Republicii Moldova și ar afecta grav întreaga societate. Moldova nu își permite să se închidă complet. Dar statul nu-și poate permite să nu ia măsuri suplimentare pentru a combate pandemia, pentru a susține sistemul de sănătate și pentru a salva viețile cetățenilor”, se mai arată în comunicat.

Tot astăzi, liderul socialiștilor, Igor Dodon a declarat că economia țării nu va fi închisă, în cazul în care parlamentul va vota pentru instituirea stării de urgență.

Precizăm că parlamentul va examina, astăzi, propunerea guvernului privind declararea stării de urgență pe întreg teritoriul Republicii Moldova. Biroul permanent al Legislativului a aprobat examinarea acesteia, în ședința plenară, cu începere de la ora 14.00.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: