PLDM a depus o contestație la Curtea de Apel și cere CEC să anuleze integral Circulara privind finanțarea campaniei electorale de către partide
Full Article 2 minutes read

PLDM a depus o contestație la Curtea de Apel și cere CEC să anuleze integral Circulara privind finanțarea campaniei electorale de către partide

Partidul Liberal Democrat (PLDM) a criticat prevederile din Circulara Comisiei Electorale Centrale (CEC), ce vizează participarea partidelor în campania electorală și finanțarea campaniei candidaților săi înregistrați pentru scrutinul prezidențial din 1 noiembrie. Președintele formațiunii Vladimir Filat a depus pe 17 septembrie o contestație la Curtea de Apel, se arată într-un comunicat de presă.

Potrivit PLDM, documentul contravine Constituției și este abuziv. Liderul formațiunii Vladimir Filat a anunțat că a depus o contestație la Curtea de Apel și solicită instanței anularea integrală a Circularei.

PLDM a luat atitudine față de Circulara CEC nr. 2796 din 15.09.2020, care interpretează tendențios legislația…

Posted by Partidul Liberal Democrat din Moldova on Thursday, September 17, 2020

Reacția vine după ce, pe 16 septembrie, PAS a anunțat că CEC a adoptat o decizie, conform căreia banii colectați de partidele politice nu pot fi utilizați pentru sprijinul candidaților la alegerile prezidențiale. Într-un briefing de presă, Maia Sandu și Sergiu Litvinenco au cerut CEC să anuleze decizia și au îndemnat partidele politice să nu permită ca, prin aceste mijloace, Igor Dodon să fie favorizat în cadrul scrutinului prezidențial.

În replică, CEC susține că a emis circulara adresată partidelor politice care „aduce claritate unor norme cuprinse în legislația electorală pe marginea acestui subiect”. Reprezentanții instituției susțin că modificările respective ale legislației electorale au fost făcute în august 2019, la inițiativa PAS.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: