Plîngău a publicat imagini în care apare Usatîi cu arma în mână, alături de Jizdan și Damir. Reacția primarului de Bălți (VIDEO)
Full Article 4 minutes read

Plîngău a publicat imagini în care apare Usatîi cu arma în mână, alături de Jizdan și Damir. Reacția primarului de Bălți (VIDEO)

Deputatul Platformei Demnitate și Adevăr (DA) Dinu Plîngău a publicat pe 18 iunie o înregistrare video în care apare Renato Usatîi, liderul blocului electoral care îi poartă numele, împreună cu deputatul Partidului Democrat (PDM) Alexandru Jizdan, dar și omul de afaceri Dorin Damir, apropiat în trecut de Vladimir Plahotniuc. Într-o conferință de presă, Usatîi a acuzat Platforma DA că ar face jocurile liderului Partidului Socialiștilor (PSRM) Igor Dodon și a atras atenția că nu a ascuns niciodată că îi plac armele, iar imaginile nu reprezintă nimic compromițător.

Dinu Plîngău a publicat o înregistrare video în care apar Usatîi, Jizdan și Damir. Usatîi este văzut cum trage din armă la tir.

„EXCLUSIV // ”Я потенциально опасен”. Usatîi și prietenii lui Plahotniuc – Damir și Jizdan – făceau amenințări și trăgeau din Kalashnikov, cât noi luptam cu regimul în stradă. Usatîi a fost prieten cu toți oligarhii. Consilierul lui Filat. Prieten cu Plahotniuc, care i-a permis să se întoarcă în 2015. Are relațiile strânse cu Platon. Apropo, amândoi insistă că Laundromatul nu este o crimă. Usatîi l-a susținut în 2016 pe Dodon. E bun un prieten cu Vâlcu, partenerul lui Nichiforciuc, care acum îl sprijină pe Dodon. Au fost vecini la Moscova. Usatîi este prieten cu Damir”, a scris Plîngău și l-a numit pe primarul de Bălți „bandit cu cheița la Moscova”.

La rândul său, deputatul PDM Alexandru Jizdan a scrie pe pagina sa de Facebook că întîlnirea respectivă a avut loc acum 10 ani.

„Acestea datează din perioada când eu nu dețineam funcția de ministru și nici nu eram deputat, cu cel puțin 10 ani în urmă. În perioada activității mele operative am avut comunicare și relații cu diferite persoane, inclusiv actuali politicieni. În acele timpuri mergeam la tir de 3 ori în săptămână, acolo am întâlnit diferiți oameni. Nu prea înțeleg în ce constă uimirea deputatului care a postat aceste imagini, atâta timp cât în ele câteva persoane se află la trageri pe un poligon”, a menționat acesta.

Nici reacția lui Renato Usatîi nu a întârziat. Într-o adresare online, acesta a precizat că imaginile au fost filmate în Chișinău, la un tir din sectorul Râșcani al capitalei, cu mai mult de 10 ani în urmă. De asemenea, acesta a amintit că, acum câteva luni, a fost publicată o fotografie din acea zi și de aceea a anticipat că întreaga înregistrare va fi publicată. Mai mult, imaginile ar fi fost furate din poșta sa electronică, care a fost spartă „de oamenii lui Plahotniuc, care acum lucrează pentru Dodon”.

„Dinu Plângău este cel care a apăsat pe un buton, ai descărcat un video care a fost descărcat ori la FSB (serviciul special al Rusiei, N. Red), ori la oficiul lui Dodon. (…) Nu am ascuns niciodată că îmi plac mașinile, avioanele, armele, vânătoarea și pescuitul. Dinu Plângău, voi sunteți folosiți – ce vă dă Andrei, aceea faceți”, a declarat Usatîi.

Amintim că, în ajun, între Renato Usatîi și Andrei Năstase a avut un schimb de replici tăioase la Curtea de Apel Chișinău. Instanța urma să anunțe pe 17 iunie hotărârea cu privire la contestațiile depuse de mai mulți concurenți electorali față de decizia Comisiei Electorale Centrale (CEC). Ședința, însă, a fost amânată, întrucât liderul Platformei Demnitate și Adevăr (DA) Andrei Năstase a depus o nouă cerere de recuzare a judecătoarei Veronica Negru.

Totodată, liderul Platformei DA a acuzat alți concurenți electorali că și-au dorit, din start, să compromită procesul și să obțină decizii nefavorabile cetățenilor: „Îndemn presa să vadă cine și ce interese poartă în R. Moldova. Tot felul de interlopi cu pretenții de politicieni compromit procesele juridice”, a declarat Năstase.

Pe de altă parte, liderul blocului electoral „Renato Usatîi” a criticat faptul că Năstase a depus o nouă cerere de recuzare și l-a acuzat că „face show”: „Tot ce s-a întâmplat astăzi este o tărăgănare a procesului. Dacă vom merge în permanență pe recuzări, rămânem fără judecători la Curtea de Apel. Mi se crează impresia că cineva nu are soluții să își ridice rating-ul și merge pe recuzări”, a declarat Usatîi.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: