Podul de peste Nistru, în stare critică. Ședință comună a autorităților de la Chișinău și Tiraspol
Full Article 1 minutes read

Podul de peste Nistru, în stare critică. Ședință comună a autorităților de la Chișinău și Tiraspol

La Chișinău a avut loc o ședință consultativă a experților de pe ambele maluri ale Nistrului, din domeniul infrastructurii drumurilor. La întrunire s-a discutat subiectul gestionării podului de șosea de pe drumul expres M1, frontiera cu România – Leuşeni – Chişinău – Dubăsari – frontiera cu Ucraina, km 129+810, care traversează râul Nistru în apropierea orașului Dubăsari.

Podul, potrivit Biroului politici de reintegrare, a fost dat în exploatare în anul 1965 și reabilitat în 1997.

Experții de la Chișinău au prezentat situația referitoare la starea podului, gradul de uzură a coloanelor, erodarea elementelor metalice, rezistența seismică, precum și alte elemente ce țin de condițiile de exploatare a acestuia.

Totodată s-a comunicat că starea critică de avariere a podului impune în perspectivă reparația acestuia.

La fel s-a discutat despre întreprinderea unor acțiuni imediate, cum ar fi: limitarea tonajului permisiv de traversare a unităților de transport și a vitezei de circulație ale acestora, păstrarea distanței între mijloacele de transport, în conformitate cu rigorile prescrise în expertiza tehnică.

Reprezentanții Biroului spun că a fost convenită continuarea dialogului la acest subiect.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: