Poliția infirmă informația că un pasager ar fi fost rănit în atacul de la Aeroportul Chișinău
Full Article 2 minutes read

Poliția infirmă informația că un pasager ar fi fost rănit în atacul de la Aeroportul Chișinău

Șeful Inspectoratului General al Poliției Viorel Cernăuțeanu a declarat că nici o persoană nu fost rănită și nu a solicitat îngrijiri medicale după atacul de la Aeroport din 30 iunie. Precizarea vine la o zi după ce premierul Dorin Recean a menționat că pe lângă cele două persoane care au fost ucise în timpul atacului, un pasager a fost, de asemenea, rănit și i se acordă asistență medicală.

Pe 1 iulie, șeful Inspectoratului General al Poliției (IGP) Viorel Cernăuțeanu și Procurorul-general interimar Ion Munteanu au susținut un briefing de presă în care au relatat despre cum a avut loc atacul de la Aeroport. În cadrul briefingului, Cernăuțeanu a fost întrebat dacă cunoaște detalii în legătură cu starea pasagerului rănit, despre care anunțase prim-ministrul.

„Nu este nici o persoană care s-a adresat după ajutor medical. Aceasta o confirm repetat, la moment. Personal țin legătura cu cu instituțiile medicale, mi s-a confirmat în repetate rânduri. Inclusiv și înainte de a veni în fața dvs. am luat, iarăși, legătura cu serviciile medicale, nu s-a adresat nicio persoană, alta decât atacatorul supus asistenței medicale. Alte persoane nu au fost afectate prin careva leziuni”, a declarat șeful IGP.

***

Amintim că un cetățean al Tadjikistanului, a tras focuri de armă la Aeroprtul Internațional Chișinău, în seara de 30 iunie, după ce i-a fost refuzată intrarea în țară. La scurt timp, agresorul a fost capturat de brigada de poliție cu destinație specială FULGER. Atacatorul a fost rănit și, în prezent, se află în stare gravă la spital. În urma atacului, polițistul de frontieră Serghei Munteanu și angajatul din securitatea aeroportuară Igor Ciofu au fost omorâți.

De menționat că premierul Dorin Recean a menționat, pe 30 iunie, că o altă persoană – pasager – a fost rănită în timpul atacului și i se acordă îngrijiri medicale.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: