Premierul Recean a dezvăluit cine este străinul care a împușcat mortal doi oameni la Aeroport. A treia persoană – un pasager – a fost rănit
Full Article 2 minutes read

Premierul Recean a dezvăluit cine este străinul care a împușcat mortal doi oameni la Aeroport. A treia persoană – un pasager – a fost rănit

Două persoane și-au pierdut viața pe 30 iunie, la datorie, într-un atac armat la Aeroportul Internațional din Chișinău, iar o persoană a fost grav rănită, după ce un bărbat de origine străină a deschis focul în incinta aerogării. Prim-ministrul Dorin Recean anunță că atacatorul este un cetățean al Tadjikistanului, în vârstă de 43 de ani. Într-o reacție publică, premierul și-a exprimat condoleanțele și a promis ajutor familiilor îndoliate.

„Incident grav de securitate la Aeroportul Internațional Chișinău. Unui cetățean din Tadjikistan de 43 de ani i-a fost interzisă intrarea în Republica Moldova din considerente de securitate. În timpul însoțirii sale către zona sterilă pentru a fi returnat, acesta a împușcat mortal un polițist de frontieră și un angajat din securitatea aeroportuară, cu arma sustrasă de la un angajat al poliției de frontieră. O altă persoană – pasager – a fost rănită și se află în îngrijirea medicilor. Transmit sincere condoleanțe familiilor victimelor. Guvernul va interveni cu ajutorul necesar”, a scris Dorin Recean.

Șeful Guvernului dă asigurări că instituțiile statului au crescut nivelul de mobilizare pentru asigurarea securității și ordinii publice.

Pe acest caz a fost inițiată un dosar penal.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: