UPDATE Polițiștii au lăsat o tipografie din Chișinău fără aproximativ 400 mii de ziare: ce au depistat VIDEO
Full Article 2 minutes read

UPDATE Polițiștii au lăsat o tipografie din Chișinău fără aproximativ 400 mii de ziare: ce au depistat VIDEO

La unii politicieni din Republica Moldova s-ar fi început „campania electorală”. Poliția a stabilit că o tipografie din Chișinău a tipărit peste 228 de mii de ziare în limba rusă și 166 mii – în română, toate cu caracter electoral. Ziarele au fost ridicate și transportate la Inspectoratul de Poliție Centru, totodată politicienii din țara noastră au fost îndemnați să respecte legislația și să nu devieze de la normele legale. Polițiștii nu au oferit nume. 

Poliția Republicii Moldova a stabilit că „la o tipografie din Chișinău au fost tipărite o serie de materiale cu caracter electoral”.

„Este vorba de 228.800 de ziare în limba rusă și 166.000 în limba română. Acestea au fost ridicate și transportate la Inspectoratul de Poliție Centru pentru continuarea investigațiilor”, au comunicat polițiștii.

Omenii legii au venit cu apel către actorii politici – „să respecte legislația cu privire la procesul electoral și să nu devieze de la normele legale”.

Actualizare: Potrivit surselor NewsMaker, materialele promoționale erau în favoarea lui Ilan Șor.

Potrivit Codului electoral, perioadă electorală durează până în ziua în care rezultatele alegerilor sunt confirmate de către organele competente, dar nu poate fi mai mare de 120 de zile. Precizăm, cetățenii Republicii Moldova își vor alege președintele în toamna acestui an. Potrivit președintelui Parlamentului Igor Grosu, la 20 octombrie vom avea atât alegeri prezidențiale cât și referendum. Detalii AICI


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: