„Poliţiştii din Moldova mi-au înscenat comiterea unei infracţiuni”. Ruslan Verbițchi, detalii despre dosarul privind contrabanda cu muniții
Full Article 2 minutes read

„Poliţiştii din Moldova mi-au înscenat comiterea unei infracţiuni”. Ruslan Verbițchi, detalii despre dosarul privind contrabanda cu muniții

Membrul Platformei Demnitate și Adevăr Ruslan Verbițchi afirmă că dosarul penal privind contrabanda cu muniții, în care este vizat, a avut scopul de a-l denigra atât pe el cât și Platforma DA. În cadrul unei conferințe de presă, din 25 octombrie, Verbițchi a oferit mai multe detalii din acest dosar.

Acesta povestește că, la 22 august 2018, fiind în într-o deplasare de interes personal în Ucraina, la punctul de trecere a frontierei, postul vamal „Palanca”, a fost reţinut de către poliţia de frontieră ucraineană sub pretextul efectuării unui control detaliat al automobilului Dacia Logan. Membrul Platformei DA susține că  poliţiştii ucraineni erau ghidaţi la telefon unde anume să verifice automobilul. Drept urmare, în bara de protectie din spate au fost găsit muniții de luptă sub formă de cartușe.

„Cel mai grav este faptul că, poliţiştii din Republica Moldova mi-au înscenat comiterea unei infracţiuni, ilegal m-au predat să fiu judecat de către un stat străin, mi-au distrus familia, psihologic am fost înjosit, stresat. Consider că am fost extrădat ilegal, pentru că la fața locului au fost prezenți și polițiști din Republica Moldova”.

Ruslan Verbițchi spune că i-au fost deschise dosare, pe aceeași cauză, în Republica Moldova și în Ucraina. Dosarul din țară a fost ulterior clasat „pentru că a fost deschis ilegal”, iar în Ucraina a avut câștig de cauză în prima instanță.

Pe 4 noiembrie curent urmează să aibă loc o ședință la Curtea de Apel în Ucraina. Acesta își exprimă speranța că dosarul va fi clasat, or, Procuratura Generală, a anunțat pe 22 octombrie, că a fost deschis un dosar penal în privința unor angajați ai fostei Direcții nr. 5 a Inspectoratului Național de Investigații al MAI.  Aceștia sunt vizați într-un episod de participare la orchestrarea înscenării infracțiunii de păstrare și transportare ilegală a munițiilor,  fapt pentru care Ruslan Verbițchi s-a ales cu dosar penal.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: