Mai mulți foști angajați ai fostei Direcții nr. 5, învinuiți de înscenarea transportării ilegale a cartușelor „Kalașnicov” (FOTO)
Full Article 2 minutes read

Mai mulți foști angajați ai fostei Direcții nr. 5, învinuiți de înscenarea transportării ilegale a cartușelor „Kalașnicov” (FOTO)

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a formulat și prezentat învinuirea în privința unor angajați ai fostei Direcții nr. 5 a Inspectoratului Național de Investigații al MAI. Aceștia sunt vizați într-un episod de participare la orchestrarea înscenării infracțiunii de păstrare și transportare ilegală a munițiilor, anunță Procuratura Generală, pe 22 octombrie. 

Înaintarea învinuirii a fost precedată și de percheziții desfășurate cu susținerea ofițerilor Serviciului de Informații și Securitate, care au consolidat probatoriul oamenilor legii. Astfel, investigațiile au relevat faptul că în vara lui 2018, învinuiții au regizat plasarea într-un ascunziș al mașinii unui cetățean moldovean zeci de cartușe pentru pistolul-mitralieră „Kalașnicov”, înainte ca acesta să traverseze hotarul spre Ucraina. În rezultat, cetățeanul s-a ales cu dosar penal, iar aceasta a avut impact și asupra arealului politic național, așa cum victima infracțiunii deținea în acea perioadă președinția organizației teritoriale din Chișinău a unui partid politic”, anunță Procuratura Generală.

Procurorii au audiat și o altă persoană pe dosar, căreia i-au atribuit statutul de bănuit, dar care nu a fost reținută datorită colaborării cu oamenii legii. În context, PCCOCS invită persoanele care pot oferi informații să se prezinte în audiență la procurori, pentru ca să contribuie la avansarea investigațiilor acestui caz de rezonanță.

Așa cum acest dosar, cât și cel de investigare a cazului Petic implică fapte similare și multe persoane care au participat în ambele cauze investigate, procurorii PCCOCS au hotărât să le conexeze într-un sigur dosar.

În cazul în care vinovăția persoanelor implicate va fi dovedită, acestea riscă închisoare de la 3 la 8 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 ani şi 15 ani.

Mai mulți foști angajați ai fostei Direcții nr. 5, învinuiți de înscenarea transportării ilegale a cartușelor „Kalașnicov” (FOTO) Mai mulți foști angajați ai fostei Direcții nr. 5, învinuiți de înscenarea transportării ilegale a cartușelor „Kalașnicov” (FOTO) Mai mulți foști angajați ai fostei Direcții nr. 5, învinuiți de înscenarea transportării ilegale a cartușelor „Kalașnicov” (FOTO)
sis.md
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: