Polițiștii moldoveni se pregătesc de Summitul din 1 iunie: vor avea exerciții, inclusiv cu elicopterul 
Full Article 2 minutes read

Polițiștii moldoveni se pregătesc de Summitul din 1 iunie: vor avea exerciții, inclusiv cu elicopterul 

Polițiștii moldoveni se pregătesc de Summitul Comunităţii Politice Europene, care va avea loc pe 1 iunie în Moldova. Aceștia vor desfășura exerciții de securitate, inclusiv cu elicopterul, împreună cu omologii din Polonia. Anunțul a fost făcut de Ministerul Afacerilor Interne de la Chișinău, pe 1 mai. 

Începând de astăzi și timp de o săptămână, pe teritoriul Republicii Moldova va fi desfășurat un exercițiu comun de antrenament a polițiștilor moldoveni împreună cu angajații poliției din Polonia, în cadrul căruia va fi implementat un nou stil de exerciții și tehnici speciale, inclusiv cu elicopterul”, se arată într-o declarație a Ministerului.

Instituția a precizat că acțiunile au drept scop:

  • creșterea eficienței modului de pregătire și desfășurare a acțiunilor/misiunilor;
  • evaluarea nivelului de pregătire al angajaților Brigăzii de poliție cu destinație specială „Fulger” a Inspectoratului General al Poliției;
  • testarea noilor tactici, tehnici și procedee de acțiune;
  • asigurarea securității și exersarea acțiunilor în contextul Summit-ului european care va avea loc în Republica Moldova – un eveniment care solicită mult profesionalism.

„Solicităm cetățenilor să evite răspândirea informațiilor eronate și să se informeze doar din surse sigure”, a conchis Ministerul de la Chișinău.

***

Pe 1 iunie, complexul vitivinicol Castel Mimi din Moldova va găzdui Summitul Comunității Politice Europene. La eveniment sunt așteptați 47 de președinți și șefi de guverne, precum și conducătorii Uniunii Europene. Liderii vor pune în discuție eforturile comune pentru pace, în contextul războiului din Ucraina și al crizelor conexe, apărarea democrației, consolidarea securității energetice și reziliența statelor europene.

Organizarea Summitului va fi finanțată din bugetul de stat, iar o parte din cheltuieli vor fi acoperite de către Consiliul Uniunii Europene. Declarația a fost făcută de președinta Maia Sandu, pe 27 aprilie.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: