Polițiștii și salvatorii, pregătiți de Crăciun: câți vor activa și ce mesaj au pentru cetățeni 
Full Article 2 minutes read

Polițiștii și salvatorii, pregătiți de Crăciun: câți vor activa și ce mesaj au pentru cetățeni 

De Crăciun pe stil vechi, sute de polițiști și pompieri vor activa pentru a interveni la solicitările cetățenilor. Totodată, pentru a preveni şi combate evenimentele care pot afecta liniştea populației, angajații Ministerului Afacerilor Interne au venit cu mai multe recomandări. 

Poliția Republicii Moldova anunță pe 6 ianuarie că, pentru ca zilele de sărbătoare să se desfăşoare în condiţii de siguranţă, sute de poliţişti sunt pregătiţi să acţioneze.

Totodată, oamenii legii recomandă populației ca în mulțime, la concerte sau la târgurile de Crăciun, să nu lase copiii nesupravegheați pentru a evita orice risc de dispariţie, accidente de circulație sau răniri.

La fel, cetățenii sunt atenționați ca atunci când vor pleca de acasă să nu eticheteze pe rețelele de socializare locația unde merg.

Șoferilor li se atrage atenția să întrerupă deplasarea la primele semne de oboseală și să parcheze vehiculul într-un loc sigur.

La rândul lor, reprezentanții Inspectoratului General pentru Situații de Urgență atenționează despre respectarea regulilor de siguranță în perioada sărbătorilor de Crăciun.

Responsabilii lăcașelor de cult sunt îndemnați să respecte regulile antiincendiare în special în noaptea de Crăciun.

Se mai menționează că de Crăciun pe stil vechi vor activa 450 de angajați Inspectoratului cu 150 unități de tehnică.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: