Popescu condamnă atacurile cu rachetă din apropierea centralei de la Nicolaev, aflată în imediata apropiere de frontiera cu Moldova
Full Article 2 minutes read

Popescu condamnă atacurile cu rachetă din apropierea centralei de la Nicolaev, aflată în imediata apropiere de frontiera cu Moldova

Șeful Diplomației de la Chișinău, Nicu Popescu, condamnă „cu fermitate” atacurile din apropierea centralei nucleare Pivdennoukrainsk din regiunea Nicolaev a Ucrainei, aflată la doar 200 km de granița cu Republica Moldova. Potrivit ministrului Afacerilor Externe și Integrării Europene, atacurile continue la care rușii supun centralele nucleare din Ucraina ar pune în pericol întreaga regiune.

„Condamn cu fermitate atacurile în apropierea centralei nucleare Pivdennoukrainsk din regiunea Nicolaev a Ucrainei, aflată la doar 200 km de granița cu Republica Moldova. Atacurile continue asupra instalațiilor nucleare din partea forțelor militare ruse pun în pericol pe toți în regiunea noastră”, se arată în mesajul lui Nicu Popescu, făcut public pe canalul său de Telegram.

Precizăm că președintele ucrainean, Volodimir Zelenski a acuzat Rusia de lovituri pe teritoriul centralei nucleare din regiunea Nicolaev, Ucraina. El a afirmat că în noaptea de 19 septembrie o rachetă a căzut la 300 de metri de centrala nucleară Pivdennoukrainsk. Potrivit președintelui ucrainean, urmare a atacului armat a avut loc o scurtă pană de curent, iar ferestrele din clădirile de pe teritoriul centralei nucleare au fost avariate.

„Invadatorii au vrut să tragă din nou, dar au uitat ce este o centrală nucleară. Rusia pune în pericol întreaga lume. Trebuie să o oprim înainte să fie prea târziu”, a scris Zelenski.

Precizăm că Rusia deocamdată nu a comentat atacul asupra centralei nucleare Pivdennoukrainsk.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: