Precizările PCCOCS după apariția lui Constantin Botnari în spațiul public
Full Article 2 minutes read

Precizările PCCOCS după apariția lui Constantin Botnari în spațiul public

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), în urma apariției fostului deputat democrat Constantin Botnari în spațiul public, declară că ex-parlamentarul este cercetat penal într-un dosar anunțat la sfârșitul anului 2021. Astfel, învinuitul a fost citat pentru a participa la ședința de judecată de aplicare a arestului, însă Botnari a cerut amânarea ședinței, pentru ca să poată participa în persoană. În acest sens, luni, 17 ianuarie 2022, urmează să aibă loc ședința amânată la solicitarea lui Botnari.

Reprezentanții Procuraturii declară că Constantin Botnari este cercetat penal de procurorii PCCOCS într-un dosar pentru depășirea atribuțiilor de serviciu și instigarea la falsificarea actelor publice. „Acțiunile au fost comise în iunie 2019, în privința fostului director al Agenției Servicii Publice, la indicația cetățeanului Vladimir Plahotniuc, pentru ca să obțină buletine de identitate și pașapoarte de călătorie, cu încălcarea prevederilor legale, pentru persoane din anturajul învinuitului Plahotniuc”, susțin reprezentanții PCCOCS.

Astfel, în cadrul acestui dosar, învinuitul Constantin Botnari a fost citat pentru ca să participe la ședința de judecată de aplicare a arestului. Totuși, potrivit Procuraturii, acesta a cerut amânarea ședinței, pentru ca să poată participa în persoană.

În acest sens, avocații lui Constantin Botnari au depus o cerere, care a fost acceptată de instanța de judecată, în vederea asigurării drepturilor acestuia. Astfel, luni, 17 ianuarie 2022, urmează să aibă loc ședința amânată la solicitarea acestuia.

La rândul lor, procurorii PCCOCS declară că vor întreprinde în continuare acțiunile legale impuse de lege, cu respectarea drepturilor procesuale ale acestuia, inclusiv prezumpția nevinovăției, până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești finale, ulterior trimiterii dosarului în judecată.

***

De menționat că, în data de 16 ianuarie, fostul deputat democrat, Constantin Botnari, în cadrul unei intervenții video, a anunțat că a emigrat în Marea Britanie. Acolo, potrivit lui, muncește și locuiește împreună cu familia sa. Declarațiile ex-deputatului vin după ce acum câteva săptămâni, fostul parlamentar a fost anunțat în căutare internațională de Interpol. Botnari a spus că tot ce se petrece în privința sa este incorect. Totodată, el a declarat că a pregătit o cerere către Procuratura Republicii Moldova unde va cere formarea unei comisii pentru a fi cercetat în Marea Britanie.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: