Premieră la Teatrul „Cehov” din Chișinău. Un regizor lituanian care lucra la Odesa s-a refugiat la Chișinău
Full Article 1 minutes read

Premieră la Teatrul „Cehov” din Chișinău. Un regizor lituanian care lucra la Odesa s-a refugiat la Chișinău

Un regizor lituanian, care a trăit și activat în Ucraina până pe 24 februarie 2022, invită spectatorii la premiera sa de la Chișinău. Este vorba despre regizorul Linas Zaikauskas, care după invazia rusă în Ucraina s-a refugiat în Republica Moldova. Pe 17 și 18 februarie, în regia lui Linas Zaikauskas, va avea loc premiera spectacolului „Пегий пес, бегущий краем моря”. 

Premiera va avea loc la Teatrul dramatic rus de stat „A. P. Cehov”.

Linas Zaikauskas este regizor de teatru, profesor și selecționerul unor festivaluri internaționale de teatru. S-a născut în Panevijis, Lituania. Are o experiență bogată de lucru în teatrele din Lituania, Polonia, Ucraina, România, Turcia, Cazahstan, Georgia și Rusia.

A montat mai bine de 120 de spectacole pe scenele teatrelor dramatice și de operă, dar și la televiziune. „Пегий пес, бегущий краем моря” este prima montare la Chișinău a regizorului lituanian.

Până pe 24 februarie Linas Zaikauskas a lucrat a trăit împreună cu familia sa în Ucraina, unde activa în calitate de regizor în teatrele din Sumî și Odessa. După invazia rusă în Ucraina s-a refugiat în Republica Moldova.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: