Premierul Ion Chicu a anunțat când va fi debursată prima tranșă financiară din partea UE
Full Article 2 minutes read

Premierul Ion Chicu a anunțat când va fi debursată prima tranșă financiară din partea UE

Prima tranșă financiară, în mărime de 50 de milioane de euro, din partea Uniunii Europene va ajunge în Republica Moldova în luna septembrie. Anunțul a fost făcut de premierul Ion Chicu, după ședința conducerii de vârf a țării din 3 august.

Potrivit prim-ministrului, după ratificarea de către executiv a acordului privind asistența macrofinanciară de 100 de milioane de euro din partea Uniunii Europene, urmează ca parlamentul să ratifice și el acest document pentru ca prima tranșă financiară, în valoare de 50 de milioane de euro să fie debursată în luna septembrie.

„Pentru debursarea tranșei a doua este necesară îndeplinirea a șase condiționalități conținute în acest acord ratificat de guvern”, a spus Ion Chicu.

Amintim că NM a discutat anterior cu serviciul de presă al UE, care ne-a oferit mai multe detalii despre cele șase condiționalități impuse de UE.

Precizăm că, pe 21 iulie, Moldova a semnat cu UE un acord privind un credit în mărime de €100 mln. Banii urmează să ajungă timp de un an, iar pentru tranșa a doua, țara noastră trebuie să îndeplinească cele șase condiționalități menționate mai sus. Acordul urmează a fi ratificat de către parlament.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: