Premierul Olandei, invitat de Maia Sandu la Chișinău. Va fi a doua vizită oficială în Moldova
Full Article 2 minutes read

Premierul Olandei, invitat de Maia Sandu la Chișinău. Va fi a doua vizită oficială în Moldova

Președinta Republicii Moldova Maia Sandu a avut o întrevedere cu prim-ministrul Regatului Țărilor de Jos Mark Rutte, în cadrul vizitei sale de lucru la Davos. Șefa statului anunță că l-a invitat pe oficialul Regatului Țărilor de Jos să efectueze o vizită în țara noastră în luna iunie. 

„Am avut o discuție foarte bună cu premierul Regatului Țărilor de Jos, Mark Rutte, căruia i-am mulțumit pentru susținerea consecventă oferită de către țara sa Republicii Moldova. Vom continua această cooperare în procesul de transformare democratică a țării noastre”, comunică Sandu.

Totodată, potrivit unui comunicat al Președinției, Maia Sandu a punctat că „Regatul Țărilor de Jos este un partener important al Republicii Moldova în procesul de integrare europeană”.

La finalul discuție, șefa statului a reiterat oficialului invitația să revină în Moldova, la reuniunea Comunității Politice Europene din luna iunie.

De menționat că prim-ministrul Regatului Țărilor de Jos Mark Rutte a mai fost la Chișinău, pe 2 februarie 2022. Atunci, el a susținut o conferință de presă alături de Maia Sandu.

***

Pe 1 iunie, la Chișinău, va avea loc cea de-a doua reuniune a Comunității Politice Europene. O invitație oficială în acest sens a fost semnată de președintele Republicii Moldova Maia Sandu și președintele Consiliului European Charles Michel, și a fost expediată șefilor de stat și de guvern ale țărilor participante.

La eveniment sunt așteptați 47 de președinți și șefi de guverne, precum și conducătorii Uniunii Europene.

Liderii întruniți la Chișinău vor pune în discuție eforturile comune pentru pace, în contextul războiului din Ucraina și al crizelor conexe, apărarea democrației, consolidarea securității energetice și reziliența statelor europene.

Comunitatea Politică Europeană a fost creată anul trecut, la inițiativa președintelui Franței Emmanuel Macron. Prima reuniune a CPE a avut loc la Praga în octombrie 2022.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: