Premierul României l-a demis pe ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu. Cine va asigura interimatul funcției?
Full Article 3 minutes read

Premierul României l-a demis pe ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu. Cine va asigura interimatul funcției?

Ministrul român al Sănătății Vlad Voiculescu a fost demis de către premierul Florin Cîțu. Decretul a fost semnat pe 14 aprilie, informează stirileprotv.ro. Potrivit presei din țara vecină, decizia a fost luată după ce Ministerul Sănătății de la București a publicat în Monitorul Oficial un ordin care schimbă regulile de carantinare, fără ca premierul Cîțu să știe. Interimatul funcției va fi asigurat de către Dan Barna.

Tot astăzi, șeful guvernului din România a demis-o din funcția de secretar de stat în Ministerul Sănătății pe Andreea Moldovan.

„Astăzi, 14 aprilie, i-am înaintat domnului Președinte Klaus Iohannis documentele de revocare din funcția de ministru al Sănătății a domnului Vlad Voiculescu. Interimatul funcției va fi asigurat de către domnul Dan Barna, până la numirea unui nou ministru la conducerea ministerului Sănătății. Totodată, am decis demiterea din funcția de secretar de stat la ministerul Sănătății a doamnei Andreea Moldovan, iar decizia va fi publicată în Monitorul Oficial în cursul zilei de astăzi”, se arată într-un comunicat.

De asemenea, Administrația Prezidențială a transmis că președintele Klaus Iohannis a semnat decretul.

Potrivit g4media.ro, demiterea celor doi vine după ce Ministerul Sănătății a publicat în Monitorul Oficial un ordin care schimbă regulile de carantinare, fără ca premierul Cîțu să știe.

Ministerul Sănătății din România a elaborat marți un ordin prin care introduce noi criterii pentru carantinarea localităților. Nivelul de testare COVID devine factor principal, alături de rata de incidență și gradul de ocupare a paturilor din spitale și secțiile ATI. Ordinul semnat de secretarul de stat Andreea Moldovan a fost publicat marți în Monitorul Oficial.

Prefectul Capitalei a spus că nu a știut despre publicarea ordinului în Monitorul Oficial. Acesta introduce un punctaj pe baza unei grile. Cu cât o localitate are mai multe puncte, cu atât situația epidemiologică este considerată mai gravă și poate intra în carantină.

Astfel, municipiile și zonele metropolitane cu peste 100.000 de locuitori riscă să intre în carantină dacă au minimum 60 de puncte, iar restul localităților dacă au minimum 70 de puncte. Rata de incidență cumulată în 14 zile de la care se poate institui carantina este de 3 cazuri la o mie de locuitori.

Pentru ieșirea din carantină este prevăzut un singur criteriu: rata de incidență mai mică de 3 cazuri la o mie de locuitori.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: