Presa: elicopterul care îl transporta pe președintele Iranului a „aterizat forțat” lângă granița cu Azerbaidjan
Full Article 1 minutes read

Presa: elicopterul care îl transporta pe președintele Iranului a „aterizat forțat” lângă granița cu Azerbaidjan

Elicopterul care îl transporta pe președintele iranian Ebrahim Raisi a efectuat o „aterizare forțată” în apropierea orașului Djulfa, la granița cu Azerbaidjan. Potrivit Meduza, care face referire la Associated Press și televiziunea de stat iraniană, salvatorii încearcă să ajungă la locul incidentului. Operațiunea este complicată de condițiile meteo – ploaie și vânt puternic.

Alături de președintele iranian, în elicopter se afla și ministrul de externe al țării, Hossein Amir-Abdollahian. Potrivit agenției iraniene Tasnim, în convoi se aflau trei elicoptere, dintre care două au ajuns în siguranță la destinație.

Nu se precizează dacă președintele iranian a suferit sau nu în urma incidentului.

Potrivit sursei, inițial agenția iraniană Mehr a scris că președintele iranian este „bine” și și-a continuat drumul spre Tabriz cu mașina. Ulterior, publicația a fost eliminată de pe site.

BBC News scrie că unul dintre reprezentanții autorităților locale a numit incidentul „accident”, dar într-un interviu acordat unui ziar iranian a recunoscut că el însuși nu a ajuns la fața locului. 

Raisi a fost în dimineața zilei de 19 mai în Azerbaidjan, unde s-a întâlnit cu președintele Ilham Aliyev.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: