Presa rusă: Cadavrul lui Alexei Navalnîi se află în morga unui spital din Salekhard. Autopsia încă n-a fost efectuată
Full Article 3 minutes read

Presa rusă: Cadavrul lui Alexei Navalnîi se află în morga unui spital din Salekhard. Autopsia încă n-a fost efectuată

Trupul neînsuflețit al opozantului rus Alexei Navalnîi se află în morga spitalului clinic din orașul Salekhard, Federația Rusă. Informația a fost raportată pe 18 februarie de „Novaya Gazeta Evropa”, cu referire la propria sursă. Potrivit publicației, cadavrul politicianului a fost transportat la spital în seara zilei de 16 februarie, dar autopsia nu a fost încă efectuată.

A devenit rapid clar că moartea a fost „de natură non-criminală”, ceea ce înseamnă că nu s-au tras focuri de armă. Și apoi s-a răspândit vestea că medicilor patologi locali li s-a interzis să facă autopsia”, a relatat „Novaya Gazeta Evropa”.

Publicația a adăugat că, potrivit unor surse, pe corpul lui Navalnîi au fost găsite vânătăi pe care acesta le-a primit în timpul vieții. Dar nu de la bătăi, ci de la alte acțiuni.

Se presupune că autopsia nu este efectuată pentru că la morgă sunt așteptați experți de la Moscova. Probabil că acesta este motivul pentru care nicio rudă nu are voie să vadă trupul neînsuflețit.

În calitate de paramedic cu destulă experiență, vă pot spune că astfel de leziuni, așa cum au fost descrise de cei care le-au văzut, provin din crize. Omul are convulsii, se încearcă a-l ține, iar convulsiile pot fi foarte puternice, astfel încât apar vânătăile. Au mai spus că avea și o vânătaie pe piept. Dar de genul aceleia care apare în legătură cu masajul cardiac indirect”, a declarat o sursă a publicației.

Sursa „Novaya Gazeta Evropa” a mai precizat că, cel mai probabil, s-a încercat a-l resuscita pe Navalnîi și a murit politicianul din cauza unui stop cardiac. „Dar din ce motiv a avut loc stopul cardiac, nimeni nu spune deocamdată”, a adăugat sursa.

„Novaya Gazeta Evropa” presupune că, întrucât unele biomateriale pot fi trimise la Moscova pentru cercetări, procesul va mai dura câteva zile. Asta înseamnă că trupul nu va fi predat rudelor timp de cel puțin o săptămână.

Alexei Navalnîi, care era deținut într-o închisoare din Siberia, din motive politice, a fost declarat mort pe 16 februarie. Potrivit autorităților ruse, politicianul s-ar fi simțit rău, imediat după ce s-a întors în celulă după o plimbare afară. Mama și avocatul lui Alexei Navalnîi a ajuns pe 17 februarie la închisoarea din Cercul Polar, unde reprezentanții coloniei i-au înștiințat oficial despre moartea politicianului și le-au spus că corpul neînsuflețit al acestuia s-ar afla la morga din Salekhard. Ajunși, reprezentanții de la morga din Salekhard le-au comunicat mamei și avocatului politicianului că cadavrul nu se află acolo. Mai târziu, purtătoarea de cuvânt a lui Navalnîi, Kira Iarmîș, a anunțat că Comisia de Investigație refuză să predea trupul neînsuflețit al lui Alexei Navalnîi rudelor „până când nu vor termina verificările”.

Alexei Navalnîi a murit la vârsta de 47 de ani. Vezi cine era Alexei Navalnîi și de ce a fost declarat principalul opozant rus AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: