Presa: UE planifică să interzică treptat importul de petrol rusesc
Full Article 2 minutes read

Presa: UE planifică să interzică treptat importul de petrol rusesc

Uniunea Europeană elaborează un plan de eliminare treptată a importurilor de petrol rusești, ceea ce va permite Germaniei și altor țări să se pregătească și să convină asupra aprovizionărilor alternative. Despre asta a scris pe 14 aprilie de The New York Times, citând propriile surse din conducerea UE.

Potrivit publicației, statele membre UE nu vor discuta despre interzicerea livrărilor de petrol din Rusia până la turul doi al alegerilor prezidențiale din Franța, planificat pentru 24 aprilie. Potrivit surselor NYT, decizia a fost luată pentru „a se asigura că impactul asupra prețurilor la gaze nu o ajută pe candidata de dreapta Marine Le Pen și nu subminează șansele realegerii președintelui Emmanuel Macron”.

NYT reamintește, de asemenea, că UE adoptă o abordare similară atunci când impune interzicerea cărbunelui rusesc, alocând patru luni pentru o perioadă de tranziție. Consiliul UE a raportat că embargoul asupra livrărilor de cărbune din Rusia către UE, prevăzut de cel de-al cincilea pachet de sancțiuni, va intra în vigoare din august 2022.

Amintim că șeful diplomației europene, Josep Borrell, a declarat că Consiliul UE va continua dezbaterea privind sancțiunile UE împotriva Federației Ruse, inclusiv privind petrolul și gazele, dar până acum nu a fost luată o decizie în acest sens.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: