Președinta Comisiei Europene, în Moldova cu o zi înainte de summit. Declarații alături de Maia Sandu
Full Article 2 minutes read

Președinta Comisiei Europene, în Moldova cu o zi înainte de summit. Declarații alături de Maia Sandu

Președinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen efectuează o vizită în Republica Moldova. Oficialul european va ieși în fața presei, pe 31 mai, alături de șefa statului Maia Sandu. Anunțul a fost făcut de reprezentanții Președinției Republicii Moldova. 

Președinta Maia Sandu și președinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen vor susține o conferință de presă comună la ora 17:00, la Președinție.

NM va difuza live declarațiile de presă.

De menționat că pe 1 iunie, în Republica Moldova, va avea loc Summitul Comunității Politice Europene.

Cu această ocazie, recent, Ursula von der Leyen a declarat că UE susține Moldova și procesul de reforme început în parcursul integrării europene. „Uniunea Europeană este alături de Moldova. Susținem securitatea voastră energetică. Stabilitatea voastră economică. Susținem reformele voastre în calea spre familia noastră europeană. Moldova nu este singură. Uniunea Europeană este cu voi”, a spus oficialul.

***

Summitul Comunității Politice Europene va avea loc la Bulboaca, raionul Anenii Noi, și va fi găzduit de complexul vitivinicol Castel Mimi.

Pe 30 mai, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene Nicu Popescu a declarat că summitul va începe la 10:30, la Castelul Mimi, cu o sesiune plenară „în care liderii vor avea ocazia să exprime poziția statelor pe anumite domenii”.

La eveniment și-au confirmat prezența 48 de delegații dintr-un total de 50 de țări. Precizările au fost făcute pe 30 mai de ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene Nicu Popescu. Ce ține de probabilitatea unei vizite a președintelui ucrainean în Moldova, Popescu a spus că informația va fi cunoscută de public în ziua summitului.

Poliția Republicii Moldova a anunțat în dimineața zilei de 31 mai că pregătirile pentru Summit sunt pe ultima sută de metri și că primele delegații oficiale deja au început să sosească în țara noastră.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: