Președinta Consiliului Audiovizualului și un jurnalist au primit interdicția de a intra în Rusia. Reacția MAEIE
Full Article 2 minutes read

Președinta Consiliului Audiovizualului și un jurnalist au primit interdicția de a intra în Rusia. Reacția MAEIE

Președinta Consiliului Audiovizualului, Liliana Vițu, și jurnalistul Mihail Sirkeli, care este fondatorul și administratorul portalului de știri Nokta de la Comrat, au primit interdicția de a intra pe teritoriul Federației Ruse. Informația a fost confirmată pentru NM de Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE). Diplomația de la Chișinău susține că Moscova și-a anunțat decizia pe 3 octombrie, după ce ambasadorul Lilian Darii a fost convocat la Ministerul Afacerilor Externe al Federației Ruse.

„Este o decizie care se încadrează în politica ostilă față de țara noastră. Indiferent de deciziile Moscovei, Republica Moldova rămâne ferm angajată în contracararea acțiunilor destabilizatoare, a atacurile hibride și a dezinformării”, a declarat MAEIE pentru NM.

Amintim că ambasadorul Republicii Moldova în Federația Rusă, Lilian Darii, a fost convocat pe 3 octombrie la Ministerul rus de Externe. Diplomația de la Moscova a anunțat că i-a înmânat diplomatului moldovean o notă de protest în legătură cu pretinsele persecuții în raport cu presa în limba rusă din Republica Moldova. „Lilian Darii a fost informat că, ca măsură asimetrică, intrarea în Federația Rusă a fost interzisă unui număr de persoane care au legătură directă cu restrângerea libertății de exprimare și a drepturilor jurnaliștilor ruși în Moldova, precum și incitarea la anti-sentimente rusești”, a anunțat MAE-ul rus pe 3 octombrie. Detalii AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: