Președinta Maia Sandu va efectua o nouă vizită în România
Full Article 2 minutes read

Președinta Maia Sandu va efectua o nouă vizită în România

Președinta Republicii Moldova Maia Sandu va efectua o nouă vizită în România. A doua vizită, din 2024, în statul vecin. Prima a avut loc în perioada 12-13 ianuarie. 

Șefa statului a anunțat pe rețelele de socializare că în următoarele zile va fi la București și a invitat cetățenii Republicii Moldova, stabiliți în România, la o discuție. Aceasta este planificată pentru ziua de marți, 5 martie, la ora 16.30.

Mai multe detalii, despre întrevederi oficiale sau scopul vizitei, șefa statului nu a comunicat.

Anterior, Radio România Actualități preciza că Maia Sandu ar urma să participe la Gala „Women In Economy”, organizată pe 5 martie la Ateneul Român din București. Președinția de la Chișinău nu a confirmat atunci informația.

Amintim, în perioada 12-13 ianuarie, Maia Sandu a fost la Timișoara la invitația primarului orașului, Dominic Fritz. Atunci, președinta Moldovei a primit premiul „Timișoara Pentru Valori Europene”, care a venit însoțit de 30 de mii de euro. Pe 17 ianuarie, deputata Partidului de guvernare Acțiune și Solidaritate Olesea Stamate, la acel moment – președintă a Comisiei juridice, numiri și imunități, a declarat că legislația nu permite ca șefa statului să accepte un astfel de premiu. Pe 18 ianuarie, Președinția a raportat că a expediat un demers către Centrul Național Anticorupție în care a solicitat clarificări cu privire la premiul de 30 000 euro. Mai târziu, Centrul a declarat că președinta poate să primească premiul. Într-un final, Maia Sandu a anunțat că donează premiul organizației „Prietena Mea”, fondată de Ludmila Adamciuc.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: