Președinta Maia Sandu va fi consiliată de către Hans Martin Sieg, director de birou de țară al Fundaţiei Konrad Adenauer
Full Article 2 minutes read

Președinta Maia Sandu va fi consiliată de către Hans Martin Sieg, director de birou de țară al Fundaţiei Konrad Adenauer

Un nou Înalt Consilier al UE, pe coordonare strategică și afaceri europene, s-a alăturat echipei Misiunii în Republica Moldova, majorând numărul total al consilierilor care activează în țară, la 11. Informația a fost confirmată, pe 11 ianuarie, de Administrația Prezidențială.

Hans Martin Sieg și-a început recent activitatea în cadrul Administrației Prezidențiale a Republicii Moldova. Înainte de a se alătura Misiunii, oficialul a ocupat funcții de conducere/lider de echipă în proiecte de dezvoltare și think tank-uri, precum și poziții de consiliere pentru Guvernele Germaniei, Elveției și Republicii Moldova. Hans Martin a lucrat pentru instituții precum GIZ, PNUD, OSCE; cea mai recentă funcție a sa a fost cea de Director al birourilor de țară din România și Republica Moldova al Konrad Adenauer Stiftung. Hans Martin Sieg este doctor în științe politice, precum și în istorie.

El va consilia președintele Maia Sandu cu privire la coordonarea strategică și punerea în aplicare a priorităților de reformă, în special cu privire la politicile legate de buna guvernare și angajamentele în contextul Acordului și Agendei de Asociere cu Uniunea Europeană, precum și va facilita parteneriatele internaționale. El va oferi, de asemenea, consiliere cu privire la afacerile europene și relațiile cu UE și statele sale membre.

Pe lângă domeniul coordonării strategice și al afacerilor europene, Înalții Consilieri UE acoperă domeniile de combatere a spălării banilor și recuperare a activelor, anticorupție, măsuri de consolidare a încrederii, politică vamală și fiscală (mobilizarea veniturilor interne), educație și cercetare, energie, servicii financiare, tranziție verde, justiție și procuratură, reforma administrației publice locale, inclusiv descentralizare și fuzionare voluntară.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: