Preşedintele României, Klaus Iohannis, a convocat şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării. Se va discuta și despre situația din R. Moldova
Full Article 2 minutes read

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a convocat şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării. Se va discuta și despre situația din R. Moldova

Președintele României Klaus Iohannis convoacă ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării. La ședință se va discuta inclusiv despre „evoluțiile privind situația de securitate din Regiunea Mării Negre, în contextul agresiunii Rusiei asupra Ucrainei și a intervențiilor externe asupra procesului democratic din Republica Moldova”. 

Administrația prezidențială a României declară că ședința va avea loc pe 11 aprilie, la Palatul Cotroceni.

„Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului sunt incluse subiecte referitoare la evoluțiile privind situația de securitate din Regiunea Mării Negre, în contextul agresiunii Rusiei asupra Ucrainei și a intervențiilor externe asupra procesului democratic din Republica Moldova”, comunică reprezentanții Administrației Prezidențiale.

La fel se menționează că la ședință „se va analiza și concepția dezvoltării aviației militare române”. „În cadrul ședinței Consiliului vor fi analizate și alte tematici de actualitate din domeniul securității naționale”, a adăugat Administrația Prezidențială.

Menționăm că recent Maia Sandu a efectuat o vizită în România. Șefa statului moldovean a discutat cu preşedintele României Klaus Iohannis și cancelarul Republicii Federale Germania Olaf Scholzl. În cadrul unor declarații de presă, la București, Sandu a declarat că „în aceste vremuri dificile, când valorile noastre sunt atacate și amenințate de regimuri autoritare, țările democratice trebuie să lucreze împreună și să se ajute reciproc”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: