„Președintelui i se interzice chiar și să vorbească”. Lavrov acuză SUA și UE de imixtiuni fără precedent în politica din Moldova
Full Article 1 minutes read

„Președintelui i se interzice chiar și să vorbească”. Lavrov acuză SUA și UE de imixtiuni fără precedent în politica din Moldova

Ministrul rus al Afacerilor Externe Serghei Lavrov a acuzat Uniunea Europeană și SUA că ar înfăptui o imixtiune fără precedent în politica internă din Moldova. Potrivit unei declarații lansate pe 13 octombrie, președintelui Maia Sandu i s-ar interzice la modul direct să vorbească despre intențiile de a avea relații normale cu Rusia, informează agenția TASS.

„Pledăm pentru susținerea suveranității și integrității teritoriale a Moldovei – o țară aproapită de noi din punct de vedere istoric. Respectăm rezultatul alegerilor parlamentare din iulie. O îngrijorare profundă provoacă caracterul fără precedent al imixtiunii din partea Washingtonului și Bruxelles-ului în procesele politice interne ale republicii, când președintelui acestei țări i se interzice la modul direct chiar și să vorbească despre intențiile de a avea relații normale cu Federația Rusă. Sperăm că Chișinăul va fi în stare să acționeze independent, fără sugestii din afară”, a declarat Lavrov.

NM a solicitat reacții din partea serviciului de presă a Delegației UE și a Ambasadei SUA la Chișinău, însă, deocamdată, nu am primit răspunsuri. Iar reprezentanții Administrației Prezidențiale ne-au redirecționat către Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene pentru un comentariu.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: