Prețuri mai mici pentru testele COVID-19 în laboratoarele de stat. Testul PCR se ieftinește de două ori
Full Article 2 minutes read

Prețuri mai mici pentru testele COVID-19 în laboratoarele de stat. Testul PCR se ieftinește de două ori

Guvernul a redus tariful pentru efectuarea testului COVID-19 în laboratoarele din cadrul instituțiilor medico-sanitare publice. Dacă anterior o analiză de Determinare calitativă a ARN virusului SARS-CoV-2 prin metoda PCR în regim Real Time costa 755 lei, urmează ca prețul să constituie 300 lei. 

Guvernul a redus tariful pentru acest serviciu medical, întrucât au scăzut semnificativ prețurile de achiziție a reactivelor necesare la efectuarea acestei analize. Decizia a fost aprobată în cadrul ședinței de Guvern din 13 octombrie.

„Vom oferi acces la teste rapide și PCR mai ieftine prin sistemul de sănătate publică. Testul PCR va costa 300 de lei, pe când la moment, în laboratoarele private, prețul e de peste 700 de lei”, a declarat premierul Natalia Gavrilița în debutul ședinței.

De asemenea, în Catalogul tarifelor unice pentru serviciile medico-sanitare a mai fost inclus un nou serviciu, Detectarea calitativă a antigenilor specifici noului Coronavirus SARS-CoV-2, care va costa 35 de lei. Acest preț nu include costurile pentru testul rapid de diagnostic.

„Este un proiect foarte important, în special în perioada în care ne aflăm. Detectarea virusului este cheie pentru moderarea acestui val cu care ne confruntăm și este important ca serviciul de  stabilire a diagnosticului să fie accesibil și ieftin”, a declarat premierul Gavrilița.

De menționat că aceste tarife vor fi aplicate de laboratoarele din cadrul instituțiilor medico-sanitare publice pentru diagnosticarea infecției COVID-19.

Proiectul aprobat astăzi va oferi posibilitatea instituțiilor medico-sanitare publice să diminueze, pe viitor, tarifele serviciilor medicale contra plată în cazul în care costurile efective pentru prestarea acestor servicii vor fi mai mici decât cele aprobate, în baza deciziei Comisiei pentru evaluarea tarifelor, instituită în cadrul unității.

Decizia va intra în vigoare după publicarea în Monitorul Oficial.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: