Prima reacție a Turciei după „anexarea” regiunilor ucrainene de către Rusia
Full Article 1 minutes read

Prima reacție a Turciei după „anexarea” regiunilor ucrainene de către Rusia

Turcia nu recunoaște decizia Rusiei de a anexa regiunile Donețk, Lugansk, Herson și Zaporojie din Ucraina, se precizează într- un comunicat publicat de Ministerul de Externe al țării.

„Turcia nu a recunoscut anexarea Crimeei de către Rusia într-un referendum ilegitim organizat în 2014 și de fiecare dată și-a subliniat sprijinul ferm pentru integritatea teritorială, independența și suveranitatea Ucrainei. În conformitate cu această poziție, pe care am adoptat-o ​​în 2014, respingem decizia Rusiei de a anexa regiunile Donețk, Lugansk, Herson și Zaporojie din Ucraina”, se precizează în comunicatul de la Ankara.

Turcia „nu poate accepta această decizie, care este o încălcare flagrantă a principiilor stabilite ale dreptului internațional”, se arată în comunicat.

Reamintim că Ucraina a sesizat oficial Curtea Internațională de Justiție cu privire la încălcarea de către Rusia în legătură cu tentativa de anexare a patru regiuni ucrainene.

Pe 30 septembrie, președintele Federației Ruse a semnat un „acord de aderare la Rusia” a teritoriilor ucrainene ocupate din regiunile Donețk, Lugansk, Herson și Zaporojie și a declarat că acum locuitorii acestora sunt cetățeni ai Federației Ruse.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: