Prima reacție a Turciei după „anexarea” regiunilor ucrainene de către Rusia
Full Article 1 minutes read

Prima reacție a Turciei după „anexarea” regiunilor ucrainene de către Rusia

Turcia nu recunoaște decizia Rusiei de a anexa regiunile Donețk, Lugansk, Herson și Zaporojie din Ucraina, se precizează într- un comunicat publicat de Ministerul de Externe al țării.

„Turcia nu a recunoscut anexarea Crimeei de către Rusia într-un referendum ilegitim organizat în 2014 și de fiecare dată și-a subliniat sprijinul ferm pentru integritatea teritorială, independența și suveranitatea Ucrainei. În conformitate cu această poziție, pe care am adoptat-o ​​în 2014, respingem decizia Rusiei de a anexa regiunile Donețk, Lugansk, Herson și Zaporojie din Ucraina”, se precizează în comunicatul de la Ankara.

Turcia „nu poate accepta această decizie, care este o încălcare flagrantă a principiilor stabilite ale dreptului internațional”, se arată în comunicat.

Reamintim că Ucraina a sesizat oficial Curtea Internațională de Justiție cu privire la încălcarea de către Rusia în legătură cu tentativa de anexare a patru regiuni ucrainene.

Pe 30 septembrie, președintele Federației Ruse a semnat un „acord de aderare la Rusia” a teritoriilor ucrainene ocupate din regiunile Donețk, Lugansk, Herson și Zaporojie și a declarat că acum locuitorii acestora sunt cetățeni ai Federației Ruse.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: