Prima ședință de judecată a dosarului Șor la Curtea de Apel, întreruptă. Un magistrat și-a declarat abținerea (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

Prima ședință de judecată a dosarului Șor la Curtea de Apel, întreruptă. Un magistrat și-a declarat abținerea (VIDEO)

Prima ședință de judecată în dosarul lui Ilan Șor de la Curtea de Apel Chișinău a fost amânată, după ce magistratul Stelian Teleucă a solicitat abținerea de la examinarea cauzei. În cadrul ședinței din 13 septembrie, judecătorul a argumentat că deține acțiuni la Banca de Economii, ceea ce nu îi permite să participe la examinarea dosarului.

După luni de tergiversări, astăzi urma să se desfășoare prima ședință de judecată a dosarului în care este vizat deputatul Ilan Șor, după ce cauza a fost strămutată la Curtea de Apel Chișinău. În debutul ședinței, unul dintre magistrați a anunțat că se abține de la examinarea dosarului.

„Am constatat că sunt incompatibil pentru examinarea acestei cauze, pentru că dețin acțiuni în această bancă, fapt indicat, anual, în declarația mea de avere și interese personale. Ținând cont că a fost creat prejudiciu unui agent economic unde am interes personal, consider că nu am dreptul să particip la examinarea acestei cauze”, a argumentat Stelian Teleucă.

Următoarea ședință de judecată ar urma să se desfășoare pe 21 septembrie.

***

Dosarul lui Ilan Șor s-a aflat pe rol la Curtea de Apel Cahul din septembrie 2018, iar de atunci au fost amânate zeci de ședințe de judecată. În 2017, ex-primarul de Orhei, a fost condamnat la 7 ani și șase luni de închisoare în penitenciar de tip semi-închis, fiind învinuit că ar fi obținut bani de la Banca de Economii, pe care le-ar fi spălat ulterior, prin firme off-shor.

Pe  20 august, Curtea Supremă de Justiție a emis o încheiere irevocabilă, prin care dosarul lui Ilan Șor a fost strămutat la Curtea de Apel Chișinău, de la Curtea de Apel Cahul. Totodată, a fost menținută masura preventivă – arestul în privința lui Ilan Șor și anunțarea în căutare.

Ministrul Justiției Sergiu Litvinenco a declarat că decizia i se pare „extrem de dubioasă”.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: