Primari aleși la limită versus primari aleși cu 100% din voturi: Localitățile în care victoria a fost pe „muchie de cuțit”
Full Article 2 minutes read

Primari aleși la limită versus primari aleși cu 100% din voturi: Localitățile în care victoria a fost pe „muchie de cuțit”

Un vot a făcut diferența în comuna Țibirica din raionul Călărași. Potrivit rezultatelor preliminare prezentate de Comisia Electorală Centrală (CEC), Iacob Proscurov de la CUB a câștigat alegerile pentru funcția de primar. Pentru el și-au dat votul 376 de oameni, în timp ce pentru contracandidatul său de la PAS au votat 375 de alegători.

În raionul Dondușeni toți primarii au fost aleși din primul tur, excepție fiind doar comuna Elizavetovca, unde ieri a învins candidatul „Partidul Acțiunii Comune Congresul Civic”.

În comuna Cotova din raionul Drochia a câștigat fotoliul de primar candidatul socialiștilor cu 100% din voturi, deoarece contracandidatul său de la PAS a fost scos din cursa din cauza interdicției ANI de a deține o funcție publică. În comuna Todirești din raionul Ungheni, victoria unanimă a fost obținută de candidatul PAS.

În satul Nicoreni din Drochia primarul s-a ales cu diferență de 3 voturi, satul Bocani din Fălești cu diferență de 4 voturi, iar în satul Pîrjota din Rîșcani și Pepeni din Sîngerei cu diferență de 5 voturi.

În comuna Berezlogi din raionul Orhei, primarul ales a obținut victoria cu o diferență de 100 de voturi, față de contracandidatul său.

Localnicii din satul Onițcani, raionul Criuleni, l-au ales primar pe Igor Dodon. Nu este vorba despre fostul președinte al țării, ci despre un candidat independent care are același nume.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: