Primăria Chișinău a adunat peste 600 de mii de lei pentru combaterea infecției COVID-19. Donațiile au fost făcute de persoane fizice și juridice
Full Article 3 minutes read

Primăria Chișinău a adunat peste 600 de mii de lei pentru combaterea infecției COVID-19. Donațiile au fost făcute de persoane fizice și juridice

Pe contul bancar deschis de Primăria municipiului Chișinău au fost acumulați peste 600 de mii de lei. Despre acest lucru a anunțat Ion Ceban într-un live pe Facebook, astăzi, 18 martie. 

Edilul capitalei a declarat că din acești bani vor fi procurate măști, mănuși, dezinfectanți și echipamente pentru protecție.

„Avem în cont peste 600 de mii de lei deja donați atât de persoane fizice, cât și persoane juridice, de la 200 de lei până la 100 de mii de lei. Eu vreau să vă mulțumesc pentru acest suport. Toate sursele vor fi transparent cheltuite și le vom cheltui în exclusivitate pentru acele necesități, care sunt astăzi pentru sistemul medical”, a spus Ceban.

Precizăm că recent, guvernul a lansat o campanie de colectare a fondurilor sub formă de donații pentru combaterea virusului COVID-19. De asemenea, un grup de inițiativă, format din fondatoarea MAD-Aid Victoria Dunford, antreprenorul Anatol Untură și jurista Ana Racu, au pornit o campanie de colectare de fonduri pe platforma Gofundme. Banii colectați vor fi direcționați pentru susţinerea personalului medical implicat în lupta cu pandemia de coronavirus.

Menționăm că în Republica Moldova au fost confirmate 30 de cazuri de COVID-19. Totodată, alte 76 de cazuri sunt suspecte, iar 13 409 de persoane se află sub supraveghere la domiciliu. Mai mult, o persoană s-a vindecat și a fost externată. Astăzi, 18 martie, ministra Sănătății a anunțat că o femeie infectată cu COVID-19 a decedat.

*IMPORTANT! Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat pandemie de coronavirus. Virusul se transmite mai ales pe cale respiratorie. 80% dintre pacienți suportă boala ca pe o răceală simplă, dar în 20% dintre cazuri pot avea loc complicații grave. Nivelul mediu de mortalitate este de 3,5%, însă în cazul persoanelor vârstnice poate ajunge la 14-15%. Pentru a vă proteja, urmați câteva recomandări simple:

1. Spălați mâinile în mod regulat cu apă și săpun sau dezinfectați-le cu soluții pe bază de spirt;
2. Păstrați distanța de minimum 1 metru față de alte persoane (în special față de cele care tușesc sau strănută);
3. Nu vă atingeți ochii, nasul, gura cu mâinile murdare;
4. În cazul în care tușiți sau strănutați, acoperiți-vă gura cu un șervețel sau cu încheietura cotului;
5. În cazul în care aveți febră, tuse uscată sau dificultăți de respirație – apelați serviciul 112. Atenție! Nu mergeți personal la spital sau clinică, pentru a nu pune în pericol alte persoane

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: